Ruis

Een combinatie van factoren heeft er volgens Dominique Scholten toe geleid dat de voetballer uit Nijmegen zijn nog één jaar doorlopende verbintenis met FC Oss laat ontbinden. Met de wijze van communiceren binnen de club en het type voetbal dat hij verwacht te moeten spelen in de Jupiler League als hoofdmoot. “Ik wil met Achilles’29 om het kampioenschap spelen in de Topklasse en me maatschappelijk nog verder ontwikkelen.”

Scholten wenst niet te diep in te gaan op de ruis op de lijn die hij binnen FC Oss heeft geconstateerd. “Met de technische staf en de spelers heb ik totaal geen problemen. Laten we het er maar op houden dat de laatste gesprekken met de club me geen goed gevoel gaven. Ik heb Mischa Rook mijn verzoek voorgelegd en hij zegde mij toe het binnenkort in orde te maken.”

Over het sportieve aspect omtrent zijn beslissing houdt Scholten zich minder op de vlakte. “Ik wilde graag in de Jupiler League voetballen, maar niet ten koste van alles. Ik ben een speler die veel de bal wil hebben en dat zie ik gezien de huidige ontwikkelingen volgend seizoen niet zo snel gebeuren. Van een aantal spelers dat mag blijven, moet ik nog zien of zij de aanbieding accepteren. En wat komt er verder bij? Tot nu toe alleen wat spelers uit de A1 van NEC. Bij Achilles, dat mij al anderhalf jaar volgt, weet ik straks wat ik kan verwachten. Een team dat speelt om het kampioenschap met dominant voetbal. Je kunt nu niet stellen dat ik voor mijn maatschappelijke carrière gekozen heb, want stappen in die richting had ik al gemaakt. Ik studeer, heb een eigen bedrijf en wordt technisch jeugdcoördinator bij SC NEC. Met mij komt het goed.”

Be Sociable, Share!