Rotschop kost Van Wanrooij seizoenstart

foto Gerald van Zanten

foto Gerald van Zanten

Benjamin van Wanrooij mist de competitiestart met UNA/Brinvast. De van Baronie overgekomen vleugelspeler liep in een oefenduel met Valkenswaard ingescheurde enkelbanden op. Het herstel zal ongeveer vier weken in beslag nemen, al hoopt de Bredanaar stiekem op een kortere periode. “Leuk is anders, maar het heeft geen zin om lang te treuren. Vanaf maandag ga ik aan mijn herstel werken.”

Shit happens, bleek maar weer eens. Er waren amper vijf minuten gespeeld in het oefenduel (7-1) toen Van Wanrooij zijn tegenstander te snel af was en aanlegde voor een voorzet. “Mijn tegenstander maakte toch nog een sliding, hoewel hij veel te laat was. Een rotschop vol op mijn enkel.” Einde wedstrijd en – vervelender – daag competitiestart. “Waar ik me zoveel van had voorgesteld. Je bent nieuw op de club en je wilt jezelf bewijzen… Terwijl ik in het verleden zelden geblesseerd ben geweest. Maar goed, het heeft geen zin hier te lang bij stil te staan. Vanaf maandag mag ik volgens de fysio als het goed is weer aan mijn herstel gaan werken. Het is aan mij om te zorgen dat ik hier weer sterker uit kom”, zegt Van Wanrooij,die tot zondag met de beentjes omhoog op de bank zal moeten doorbrengen.

Automatismen

De acclimatisatie bij UNA liep volgens de pechvogel trouwens naar wens. “Ik ben vanaf dag 1 opgenomen in de groep, heb het reuze naar mijn zijn. De voorbereiding op zich? Zaterdag verloren we bij Gemert, het spel was niet goed genoeg. We zoeken nog naar bepaalde automatismen. De trainer wil bijvoorbeeld iets hoger druk zetten en dat is een teamproces. Dat moet groeien en dus wat tijd nodig heeft.” Net als zijn enkel.

Be Sociable, Share!