Rol van betekenis

Het onvermijdelijke gebeurde op een manier die een beetje symptomatisch was voor met name de tweede seizoenshelft. “Iets van die strekking flitste tijdens de wedstrijd ook door mijn hoofd. Het was niet slecht, maar ook niet overtuigend. Mezelf voorop. Gaven toch weer veel weg”, zei scheidend mandekker Pieter Kuijpers voordat hij zich weer in het feestgedruis stortte.

Hoe dan ook, Gemert pakte tegen Nuenen het puntje (2-2) dat nog nodig was om de titel in de Hoofdklasse binnen te halen. Een kampioenschap waarvoor Gemert als absolute topfavoriet in de eerste helft van de competitie de basis legde en de kloof met de rest als in het verhaal met de stier en de rode lap vervolgens in stand wist te houden. Dat is knap, want iedereen kan wel zeggen dat je het wordt, je moet het dan nog wel even doen.

Glunderend van oor tot oor inhaleerde Tonnie Beekmans de felicitaties. Even genieten van het moment en van de ambiance (circa 2500 toeschouwers). Maar ook zoals het een technisch manager betaamt alweer over het zoveelste succes in de clubhistorie heen kijkend. Is dit team klaar voor de Topklasse? Beekmans denkt van wel en de nieuwe trainer, zaterdagavond aandachtig observerend, eveneens. “Jan van Dijk heeft de afgelopen weken een aantal wedstrijden in de Topklasse bekeken en zegt niet bang te zijn voor het niveau. Ondanks de paar laatste wedstrijden die hij inmiddels ook van Gemert heeft gezien. Daarin zaten genoeg verbeterpunten, zeker met het oog op de Topklasse. Wat dat betreft is het misschien wel goed dat het zo gegaan is. Het zal iedereen nog scherper maken.”

Gemert wil straks volgens Beekmans een ‘rol van betekenis’ spelen in ‘s lands hoogste amateurafdeling. “In ieder geval wegblijven van de onderste plaatsen. We hebben inmiddels overeenstemming bereikt met Ronald van Herpen, Levi van der Heijden en Mark van Dijk. Sven van Ommeren is de laatste, maar dat komt ook goed, verwacht ik. Er komt zeker nog een verdediger – ‘een afvaller bij een BVO’ – en afhankelijk van de prijs wellicht een spits. Anderzijds beschikken we over een aantal talenvolle jongeren dat nadrukkelijk aan de poort rammelt. Kunnen die een heel seizoen spelen? Nee, maar wel gedoceerd en misschien niet allemaal tegelijk.”

Nuenen

De delegatie van Nuenen genoot ook van de ambiance in Gemert. “Of we worden weggespeeld of we gaan stunten”, had Pierre van den Eeden zijn groep vooraf voorgehouden. Gelukkig heeft hij ook andere kwaliteiten dan voorspellende. Dit Nuenen heeft zich gemanifesteerd als een absolute aanwinst voor de Hoofdklasse en de rek lijkt er nog lang niet uit. “Toch gaan we straks een zwaar seizoen tegemoet”, verwacht Tommy Jacobs, zaterdag de beste man op het veld en in de enerverende slotfase verantwoordelijk voor de 2-2. “Het tweede jaar is altijd lastig. Iedereen kent je en benadert je anders.” De kans is niet ondenkbeeldig dat dit wel los gaat lopen. De selectie blijft nagenoeg intact, van de kern vertrekt alleen Jaafar Aafouallah mogelijkerwijs richting Midden Oosten voor een profavontuur.  Door de komst van verdediger Kobus Christianen (Jong NAC en na de zomer studerend in Eindhoven) heeft Nuenen zich alvast ingedekt. Bevestigingsjaar of niet, laat Nuenen maar schuiven. Ook daar gloort een (nog grotere) rol van betekenis. Het is geen toeval dat Nuenen als enige ploeg in de Hoofdklasse B niet verloor van de kampioen….

Be Sociable, Share!