Ripson heeft zin in Kozakken Boys

foto Jaap van Twillert

foto Jaap van Twillert

Het is alweer een flinke poos geleden dat Niek Ripson in de buurt van ‘zijn’ Breda een voetbalwedstrijd speelde. Zaterdag is het eindelijk zo ver, want dan voetbalt hij in Werkendam tegen Kozakken Boys. Als aanvoerder van grootmacht Spakenburg. “Waar wordt verwacht, nee geëist dat je elke week maximaal presteert. Heerlijk.”

En als dat door wat voor reden dan ook achterwege blijft, is het al snel hommeles aan de boorden van het IJsselmeer. Zoals bij de start van deze competitie, toen de ‘Blauwen’ na drie duels nog puntloos waren. Hoofdtrainer Johan de Kock diende het veld te ruimen, assistent Jochem Twisker nam zijn plaats in. Toeval of niet, sindsdien verloor Spakenburg geen wedstrijd meer. “We hanteren na de trainerswissel een speelwijze (4-4-2) die ons beter ligt en daarnaast is er vooral meer stabiliteit en duidelijkheid. Zaken die voor verbetering vatbaar zijn, worden daadwerkelijk benoemd. Daarmee voorkom je dat het gaat wringen binnen een spelersgroep.”

Waarbinnen Ripson (onder meer ex-NAC, TOP Oss, RBC en Lienden) dus de spil is, hoewel hij zelf niet echt verbaasd is over de prominente rol die hij als nieuwkomer al meteen bekleedt. “Ten eerste omdat vrijwel de gehele selectie tijdens de zomerstop is gerenoveerd. Bovendien zit het van nature in mij om andere spelers te coachen en als stimulator te fungeren, zonder dat dit effect heeft op mijn eigen spel. Dus ja, ik heb het geweldig naar de zin bij deze club. De beleving, de entourage, de randvoorwaarden: allemaal top. Alsof het betaald voetbal is.”

StandTopklasse071013

Bewondering

Niettemin reist Spakenburg als underdog af naar de thuishaven van de koploper.  Toch? “Persoonlijk heeft dit duel een speciaal tintje omdat ik er mensen zoals Wesley Pollemans en Ton Cornelissen ken. En ik verwacht ook wel wat bekenden uit het Bredase langs de lijn. Ik heb er zin in! Voor Kozakken Boys als club heb ik bewondering. Het is knap wat ze daar doen, echt. Maar vanuit Spakenburg kijken wij naar deze wedstrijd zoals naar alle andere. Dat wil zeggen: uitgaan van eigen kracht en overtuigd van eigen kunnen.  En geloof me, er huist veel potentie binnen onze groep. Nu staan wij inderdaad pas op acht punten, maar het is nog vroeg in de competitie, hè. Volgens mij is de winterstop – als we elke tegenstander  dus een keer ontmoet hebben – pas een geschikt moment om de tussenbalans op te maken.”

 

Be Sociable, Share!