Reünie

De lijntjes liepen al. Als voormalig ploeggenoot bij Helmond Sport onderhield Deurne-verdediger Tomas Hendriks regelmatig contact met het ‘Helmondse deel’ van de spelersgroep van Nuenen. De laatste tijd trouwens ook met trainer Pierre van den Eeden, die aanvoelde dat een mutatie in de lucht hing. Zo geschiedde inderdaad, linkspoot Rik de Haas verkaste richting PSV/av. Wat toen restte was nog slechts een abc’tje.

“Ik mocht bij Deurne blijven en zou ook gebleven zijn als zich niets had aangediend. Maar voor mezelf had ik de vrijheid genomen om rond te kijken. Door die connectie met een aantal jongens had Nuenen al mijn speciale aandacht. Daarnaast is Nuenen afgelopen seizoen een team gebleken dat een absolute meerwaarde had voor de Hoofdklasse. Met een spelopvatting die mij aanspreekt. Van origine ben ik middenvelder, maar alweer een flinke tijd speel ik als linksback. Als een voetballende verdediger, ja. Maar als het moet ruim ik ballen echt wel op, hoor.”

Hoofdstuk

Hendriks (23) beklemtoont dat zijn overgang niets met geld te maken heeft. “De sport voetbal is mijn passie, maar tegelijkertijd heeft mijn maatschappelijke carrière altijd voorrang gekregen. Zeker toen duidelijk werd dat een profcontract er niet in zat. Heb na eerst de hele jeugdopleiding te hebben doorlopen uiteindelijk twee wedstrijden in de Jupiler League gespeeld. Helaas werden me niet meer kansen gegund. Dat hoofdstuk is afgesloten. Ik heb het HBO-diploma Bank en Verzekeringswezen op zak en ben momenteel druk aan het solliciteren naar een baan. Er zal toch brood op de plank moeten komen..”

Be Sociable, Share!