‘Respectloze handelswijze’

foto Maurice van Steen

Revy Rosalia moet weg bij Baronie. De mededeling kwam hard aan bij de aanvoerder van de hekkensluiter in de Zondagtopklasse. En dan met name vanwege de manier waarop hem het besluit van de technische leiding ter ore kwam en de reden. “Ik zou niet goed genoeg zijn. Nou sorry, ik durf te stellen dat ik bij de beste spelers van Baronie hoor. Waarom zou ik dit seizoen bijvoorbeeld aanvoerder zijn geworden? Ik heb dit seizoen vier duels gemist door een blessure, voor de rest alles gespeeld. Ik ben dus benieuwd naar de ware oorzaak.”

Via een ploeggenoot hoorde Rosalia (28, op de foto in duel met Feher van NAC) dat ze niet tevreden waren over hem. Terwijl een officieel gesprek met het oog op de toekomst gepland stond voor maandag 8 februari. De alarmbellen gingen vervolgens rinkelen bij de ex-prof en hij vroeg uitsluitsel. “Ik kreeg dus te horen dat ik onvoldoende indruk had gemaakt en dat die mening breed gedragen werd door het technisch management. Echt, dit is een drogreden. Matthijs Hage moet ook weg, de topscorer! Ik kan niet wachten totdat ik de werkelijke redenen verneem. Kijk, als ze me een aanbieding hadden gedaan waarmee ik niet zou instemmen. Okay, dat kan. Maar deze handelswijze is respectloos, laat ik het zo maar omschrijven.”

Wat nu? “Op zoek naar een nieuwe club dus. Jammer genoeg, want ik heb het altijd prima naar mijn zin gehad bij Baronie. Heb me altijd dienstbaar opgesteld. En ik wil ook met opgeheven hoofd vertrekken”, aldus Rosalia, die verzekert alles te geven om Baronie voor de Topklasse te behouden. “Ze hebben afgelopen zomer te makkelijk een aantal dragende spelers laten gaan. We scoren erg moeilijk en krijgen te simpel goals tegen. En dat komt voornamelijk door een gebrek aan gogme. Bepaalde slimmigheidjes die je als speler op dit niveau behoort te hebben. Of wij het gaan redden? Bij de spelers en de staf is het geloof honderd procent, echt. Maar ik heb een beetje de indruk dat ze het bij Baronie van hogerhand niet erg zouden vinden als we degraderen.”

Be Sociable, Share!