Relaxed

Als je hem zo zag staan, zou je denken dat hij voor de deur van de verkeerde kleedkamer stond. In een zone waar blije gezichten de boventoon voerden, verraadde zijn lichaamstaal dat Pieter Kuijpers even geen happy camper was.  Voor het eerst in zijn leven had hij een rode kaart gekregen. En ook nog eens eentje waar vette vraagtekens bij geplaatst konden worden. “Terwijl we op het punt stonden om hem te wisselen”, maakte Anton Janssen de situatie nog wranger.

Zonder omweg erkende Kuijpers dat hij een overtreding maakte op Tom Jacobs bij die actie over de breedte van het veld. “Ik was te laat, raakte hem met mijn knie. Een overtreding die met geel bestraft had moeten worden. Rood sloeg nergens op. Ik vermoed dat het een vergeldingsactie was van de scheidsrechter. Eerder lag ik verbaal met hem in de clinch. Ik vond hem autoritair.”

Uiteindelijk kwam voor Gemert alles nog redelijk op zijn pootjes terecht. Besefte ook Kuijpers, die zich toen nog niet realiseerde dat coach Janssen even later een leuke kwinkslag in petto had. “Voor komend weekend hebben we een bekerduel ingelast”, doelde de trainer van de lijstaanvoerder op de ontmoeting tussen Gemert 1 en 2. Een ideale gelegenheid voor het uitzitten van een schorsing. De ontspannenheid van Janssen is opmerkelijk. Je zou bijna geloven dat genoemd bekerduel inderdaad zo gepland is.

Van Herpen

“Misschien gaat het de laatste weken tijdens de wedstrijden iets minder, maar in de dagelijkse gang van zaken merk je daar niets van. Er wordt goed getraind, de sfeer is zo relaxed. Misschien krijg je vanaf de buitenkant de indruk dat het op arrogantie lijkt, maar dat is het niet, kan ik je verzekeren. Wij geloven in onszelf, vertrouwen op onze kwaliteiten”, aldus Kuijpers. Of dat de reden was voor de 2-2 in extremis en het behoud van de ongeslagen status, valt voor het duel van zaterdagavond te betwijfelen. Of het zou de individuele kwaliteit van Ronald van Herpen moeten zijn. De enige speler van Gemert die de defensie van Nuenen werkelijk pijn kon doen en dat accentueerde met twee doelpunten. “Dit is een winstpunt, zonder meer. Toch vond ik dat we steeds controle over de wedstrijd hadden. En dat zij het niet afmaakten, kan ook met ons te maken hebben. Op buitenspel spelen is ook een kwaliteit”, zei Janssen, de verpersoonlijking van het woord rust.

Be Sociable, Share!