Rauw op het dak

Dennis Dekkers OJC RosmalenDie Topklasse zat al een tijdje in zijn achterhoofd en toen FC Lienden zich meldde, was Tony de Groot de koning te rijk. Des te begrijpelijker hoe de huidige spits van OJC Rosmalen zich momenteel voelt na de onheilstijding vanuit de Betuwe. “Ik kon tegen dezelfde voorwaarden komen voor het zaterdagelftal, maar zie het niet zitten om in de tweede- of derde klasse te voetballen.”

De Groot rest momenteel niets anders dan wachten op wat er gebeuren gaat. “Ik heb ook gesproken met VVA’71 uit Rhenen, een club uit de zaterdaghoofdklasse die ambities heeft om hogerop te komen. Ik heb die mensen afgezegd vanwege Lienden en inmiddels hebben zij een andere speler vastgelegd”, verzucht de Ossenaar, die ook in de belangstelling stond van DESO en OSS’20. “OJC? Dat zou wat mij betreft zeker een optie zijn. Zaterdag vinden evaluatiegesprekken plaats en daarbij sta ik ook ingepland. Ik hoop dat deze afspraak door gaat. Maar ik besef dat ik hoe dan ook achteraan zal moeten aansluiten.”

Perspectief

Dennis Dekkers (foto) spreekt desgevraagd van een persoonlijk drama voor De Groot. “Het was voor hem een prachtige stap en die gunden we hem ook. Hij heeft zich in bijna drie jaar heel behoorlijk ontwikkeld als voetballer. Nog altijd liggen zijn grootste kwaliteiten in en rond de zestien, maar ook daarbuiten is hij completer geworden.” De coach van OJC Rosmalen is niettemin duidelijk wat betreft het perspectief van zijn aanvaller. “Zeg nooit nooit, maar ook Tony zal begrijpen dat we na zijn aankondiging nu eerst met andere opties aan de slag gaan. Mocht dat niet slagen en Tony is nog vrij, dan kunnen we altijd praten natuurlijk. Hij is nog altijd een prima ventje om mee te werken. Die wat scoren aangaat inderdaad met pieken en dalen kampt gedurende een seizoen. Maar op het niveau van de Hoofdklasse in hij in een ploeg die veel op de helft van de tegenstander voetbalt een goeie spits. Sterker, zijn er eigenlijk maar weinig beteren…”

Be Sociable, Share!