Raar

foto Robert Janzen

Nog drie duels en dan is de periode Schijndel een gesloten boek voor Bas Smulders. Of misschien beter: een gesloten hoofdstuk, want de kans is niet ondenkbeeldig dat hij ooit nog eens terugkeert. Een degradatie op het cv is iets wat sporters te allen tijde willen voorkomen, maar ook Smulders heeft er inmiddels aan moeten geloven. “Uiteindelijk is daar natuurlijk weinig op af te dingen, maar toch vind ik Schijndel zeker niet de slechtste ploeg in deze klasse.”

Een hoofdklasse die volgens Smulders niet het niveau heeft ten opzichte van bijvoorbeeld vorig seizoen. “Toen vond ik ploegen als Gemert en EVV echt imponerend. En daarnaast had je nog Baronie en JVC Cuijk. Ik wil absoluut niet denigrerend doen over UNA, want dat is de terechte kampioen. Maar dan vooral een zakelijke.” Precies de eigenschap waarover Schijndel niet beschikte. Toeslaan op de momenten waarop het kon en defensief pal staan als de situatie daar om vroeg. “Het is een rare competitie.”

Zo raar dat het zomaar kan zijn dat Smulders volgend seizoen net als Schijndel in de eerste klasse loopt te ballen. Met zijn nieuwe club Venray. “Het geeft toch elke keer een teleurstelling als je ziet of hoort dat Venray verloren heeft. Ook raar, want ik vind Venray echt een ploeg met veel kwaliteit. Alleen ben ik onlangs wel geschrokken toen ik ze bij Blauw Geel’38 zag spelen. Het leek wel of ze niet beseften wat er op het spel stond. Die knop zal echt om moeten, want anders kan het weleens verkeerd aflopen.”

Actief kan Smulders met Schijndel nog een rolletje spelen in de verdeling van de klasseringen bovenin met duels tegen UDI’19 en Dongen. Laatste club is zondag de opponent. “Thuis verloren wij redelijk afgetekend, Dongen heeft een groot aanvallend vermogen. Maar wij zullen onbevangen de strijd aangaan. Ik moet zeggen dat er bij ons nog steeds scherp getraind wordt. De jongens die straks doorgaan bij Schijndel willen een goede indruk achterlaten bij de trainer. Mark Schenning hamert er ook constant op dat we goed moeten afsluiten. Voor de supporters, maar ook voor onszelf. En zo denk ik er ook over.”

Be Sociable, Share!