Raar maar waar

foto Robert Janzen

Technisch manager en lid van de technische commissie Theo van den Dungen geeft toe dat het misschien raar overkomt, die beslissing van het vijftal om het contract met hoofdtrainer Chris van den Dungen (en assistent Reggie van Gennip) niet te verlengen. UDI’19/Beter Bed presteert immers prima als koploper van de Hoofdklasse C.

“Drie sessies hebben we aan dit onderwerp gespendeerd. Daarin is op basis van argumenten behoorlijk gediscussieerd over alle voors en tegens. Onder leiding van de huidige trainers doet UDI het geweldig, buiten kijf. In tegenstelling tot een jaar geleden, toen we voor de winterstop matig presteerden. Maar niettemin toch verlengden. Nu is het andersom en wat dat betreft voor buitenstaanders wellicht moeilijk te rijmen. De centrale vraag voor ons als TC luidde: wat heeft deze groep nodig om door te kunnen groeien? Komen de woorden van de trainer straks nog steeds op dezelfde manier binnen? Uiteindelijk kwamen wij tot de conclusie dat deze selectie om die verwachte groei gestalte te kunnen geven meer gebaat is bij een trainer met andere karaktereigenschappen. Helemaal los van het functioneren van Chris van den Dungen.”

Theo van de Dungen spreekt van een moeilijke keuze. “In tegenstelling tot de andere leden van de commissie heb ik een persoonlijke band met Chris. Een heel goede en prettige band. Wat mij betreft was er zodoende ook emotie in het spel. Mijn collega’s van de TC baseerden hun argumenten over het algemeen meer op rationele gronden, dachten vooral procesmatig. Maar uiteindelijk was onze beslissing unaniem. In de wetenschap dat er mogelijk risico aan kleeft. Een nieuwe trainer zal straks bijvoorbeeld moeten wennen aan deze spelersgroep, die niet makkelijk is. Ik bedoel, de meesten zijn al lang bij elkaar en niet bepaald outgoing.”

Professioneel

De technisch manager verwacht niet dat de beslissing van invloed zal zijn op het verdere verloop van de competitie. “Spelers doen het toch meer voor zichzelf dan voor de trainer. Die hebben nu de kans om een prestatie van formaat neer te zetten en zullen zich ook willen bewijzen. En de trainers zelf willen natuurlijk ook goed afsluiten, zeker gezien de huidige sportieve ontwikkelingen. Wie weet wat er nog in het vat zit. Overigens vond ik de reactie van Chris op de mededeling uiterst professioneel. Ik was ook echt onder de indruk over de manier waarop hij de boodschap overbracht op de groep. Stap twee wordt nu de samenstelling van het profiel voor de nieuwe trainer. Eerlijk gezegd heb ik persoonlijk nog niet nagedacht over een mogelijk geschikte kandidaat. Tot maandagavond hebben we alle energie in de gang van zaken rond de huidige trainersstaf gestoken.”

Be Sociable, Share!