R-u-s-t-!

Frank Weijers DeValkEen kleine maand geleden openbaarden zich de eerste signalen voor Frank Weijers. De coach van De Valk werd geconfronteerd met hartkloppingen. “Dan schrik je hoe dan ook. Heb toen een hartfilmpje laten maken, waaruit bleek dat er wel sprake was geweest van overslag, maar aan het hart zelf niks ernstigs.” Bloedtests wezen medio vorige week uit dat er wel iets anders aan de hand was: de Ziekte van Pfeiffer. “Waarvoor maar één medicijn is: rust.”

En laat dat nou het enige zijn waaraan Weijers een broertje dood heeft. “In de tussenliggende periode was ik mezelf al niet meer. Voelde me zo moe. Ik onderging de trainingen, was bij wijze van spreken alleen lijfelijk aanwezig. En nu? De medici hebben me duidelijk gemaakt dat rust de enige remedie is. Niet alleen fysiek maar ook psychisch. Verdraaid lastig om te accepteren voor iemand die gewend is een uurtje of 70 in de week te werken en maar één ding wil en dat is vooruit gaan. Maar ik zal wel moeten, heb geen keus. Mijn lichaam heeft duidelijk aangegeven tot hier en niet verder. Als ik in de ochtend de krant pak en die wil gaan lezen, kost me dat al ontzettend veel energie. Van een inspanning van niks voel ik me dan al zo ongelooflijk moe. Heel bizar.”

Een beetje hangen op een stoel, op de bank of in bed. Dat zullen vooralsnog de hoofdzakelijke bezigheden van Weijers zijn. “Inderdaad confronterend voor iemand die het woord rust niet in zijn woordenboek heeft. Nee, ben zondag niet bij De Valk geweest en zal daar voorlopig ook niet komen. Ik moet acuut tot rust komen en als ik op het voetbalveld ben… Nou ja, dat hoef ik niet uit te leggen.”

Klik hier voor het volledige interview op Amateurvoetbaleindhoven.nl

Be Sociable, Share!