Puzzelen

De wet van Murphy dwarsboomt momenteel de plannen van Blauw Geel’38/Otter Westelaken. Komende zondag kan het zomaar zijn dat Maarten van Vugt niet kan beschikken over zes basisspelers. Toch huldigt de coach de inspanningen van zijn spelers, die zich met alle macht verzetten tegen de plotsklaps opdoemende negatieve ontwikkelingen. Bijvoorbeeld de knollentuin waarop de Veghelaren zich zaterdagavond dienden te begeven in het duel met De Valk (1-1).

“Natuurlijk hadden zij daar ook last van, maar met hun speltype was deze ondergrond minder van invloed”, refereerde Van Vugt aan de opportunistische speelwijze van de thuisclub tegenover het op positiespel gebaseerde voetbal van Blauw Geel. “Dat laatste was onmogelijk op dit veld. De plaggen vlogen om je oren. Daarom zette ik Enes Genc in de tweede helft maar aan de zijkant, want voetballen had toch geen zin. Voor rust kwamen we een paar keer goed weg. Zo stopte doelman Jurgen Pinckers een strafschop. Maar op basis van karakter vond ik dat Blauw Geel zich sterk herpakte. Op het einde hadden we misschien zelfs de winnende kunnen maken, maar dat zou over de hele wedstrijd teveel van het goede zijn geweest”, stelde Van Vught, die zondag bij Venray sowieso zijn centrale verdedigingsduo mist, want Jeroen Minneboo en Geoffrey Prommayon incasseerden tegen De Valk een belastende gele prent. Stand-in  Sten van Vessem kreeg rood in Valkenswaard en is dus ook geschorst. En of de gebroeders Eveleens, Van de Sanden en Biyadat dan inzetbaar zullen zijn, is zeer de vraag.

Klagen heeft geen zin en dat realiseert Van Vugt zich als eerste. “Het wordt puzzelen, maar we hebben voldoende spelers die ook hun kwaliteiten hebben”, aldus de coach die na de zomer in Nuland voor de groep staat. “Een bewuste keuze, ja. Ik kan door mijn drukke baan eigenlijk maar twee keer trainen en daarnaast spreekt de filosofie van Nulandia mij enorm aan. Met eigen jongens in de eerste klasse voetballen vind ik bijzonder knap. En ook het tweede elftal speelt op een hoog niveau.”

 

Be Sociable, Share!