Puntenpunt

foto Robert Janzen

Met de punt naar voren of juist naar achteren? Na een kwakkelvoorbereiding hakte Chris van den Dungen die knoop door in de dagen voor de start van het seizoen. De keus voor één controlerende man pakte geweldig uit. UDI’19/Beter Bed won begin september bij Be Quick, tankte daardoor vertrouwen en sindsdien loopt het steeds beter. “Die veertien punten zijn fantastisch, maar nog mooier vind ik de ontwikkeling in ons veldspel.”

En zo ziet de wereld er voor UDI en Van den Dungen ineens heel anders uit. Zondag strijden de Udenaren in Meppel met Alcides om de koppositie in de Hoofdklasse C. “Verrassend, maar als je ons ziet spelen ook weer niet. In de anderhalf jaar die ik nu bij UDI werkzaam ben, was het vaak: het loopt of het loopt niet. Nu loopt het dus, maar belangrijker is dat ik niet met het gevoel op de bank zit dat het eventueel niet meer zou kunnen lopen. Tegen Hoogeveen kenden we weliswaar even een dipje van een paar minuten waarin zij ook scoorden, maar de basis is inmiddels zo sterk dat we ons daar in tegenstelling tot voorheen sneller overheen zetten.”

Vastigheid

Met een spits (Sam Wassenberg) die hot is, twee buitenspelers (Michiel van Zuidam en Tim Wolf) die het verschil maken en voetballers op het middenveld is UDI in staat de druk te verleggen naar de tegenstander, waardoor uiteindelijk ook de Udense defensie wordt ontlast. “We hebben een bepaalde vorm van vastigheid gecreëerd en die betaalt zich uit. Verbeterpunten zijn er altijd en het is wat dat betreft goed om te zien dat met de dingetjes die we aanhalen in de nabesprekingen ook daadwerkelijk iets gedaan wordt. Dat de effecten zichtbaar zijn in het veld. In balbezit waren we tegen Hoogeveen in fases heel sterk, misschien wel het beste voetbal dat we onder mijn leiding hebben gespeeld.”

Hoofdklasse B

Ook al is Alcides komend weekend voor UDI de eerste tegenstander die met twee spitsen voetbalt, Van den Dungen verwacht in dat opzicht geen problemen. “Klopt, in het verleden leidde dat soms tot verwarring en miscommunicatie, maar ook daar hebben we een oplossing voor gevonden. Trouwens opvallend, elke ploeg voetbalde tot nu toe met drie spitsen. Het verschil met Hoofdklasse B? Kijk maar naar de stand. In die klasse zijn de krachtsverschillen een stuk kleiner. In C is nu al een aantal mindere broeders zichtbaar en ook minder spelers die er individueel bovenuit steken.” Op die paar van UDI na dan.

Be Sociable, Share!