‘Punten zelf nodig. Punt’

MarkSchenningSchijndelDe tijden van pappen en nathouden lijken (vooralsnog?) voorbij voor het gros van de trainers en voetballers nu de winter terug in de slaapstand is. Ondanks het bezit van een kunstgrasveld geldt dat ook voor Schijndel en Mark Schenning. “Was voornamelijk bezigheidstherapie, ja.” Hoewel dat in dit specifiek geval dan weer met de pegels te maken had. Voor de goede orde: geen ijspegels.

Hoe dat zo? “Wij wilden het kunstgrasveld eigenhandig sneeuwvrij maken, maar dat stond de gemeente Schijndel niet toe. Had met de garantie te maken. Stel dat wij bij het schoonmaken schade zouden toebrengen aan het veld, dan zou dat niet vergoed worden. De gemeente zelf wilde de ondergrond wel sneeuwvrij maken, maar daar moest dan een x-bedrag tegenover staan. En daar had de leiding van de club weer geen trek in”, verklaart de trainer van de hoofdklasser de patstelling.

Dus hield de selectie van Schijndel zich veelal bezig in een hal. “Op zich hebben we best redelijk kunnen werken, maar aan tactische vormen en dergelijke kom je niet toe. Zondag bij en tegen OJC (1-0 verlies) voetbalden we voor de eerste keer dit jaar. Was nuttig. Konden zo tenminste weer enigszins het gevoel van veldverhoudingen ondervinden. Gelukkig kunnen we vandaag (dinsdag) het trainingsveld weer op en toewerken naar de wedstrijd van komend weekend. Die sinds de reglementswijziging van de KNVB dus op zeker door zal gaan”, doelt Schenning op het verplichte gebruik van beschikbare kunstgrasvelden als de natuurgrasvelden voetballen niet toelaten.

UNA/Brinvast

En wat voor een pot wacht Schijndel. En Schenning. “Gewoon één van de vele wedstrijden die er nog aankomen”, probeert de coach enig sentiment richting de tegenstander op voorhand al af te kappen. De opponent is namelijk UNA/Brinvast, de ploeg die Schenning na de zomer onder zijn hoede heeft. “Schijndel heeft de punten zelf keihard nodig. Punt. Op de langdurig geblesseerde Patrick Smulders en Ronnie Hoevenaars – die er trouwens weer aan komt – na zijn we compleet. Heb momenteel liefst 23 spelers tot mijn beschikking.”

Be Sociable, Share!