Punten scoren

Klaas Wels scoorde afgelopen weekend op alle fronten. De volle mep van zes punten met zijn beide werkgevers en op zondag met het gezin tijdens een dagje Efteling. “Kan niet beter. Los van deze resultaten vind ik het geweldig om beroepshalve vrijwel dagelijks met voetbal bezig te zijn. Je zult mij niet horen klagen.”

De topdriedaagse begon voor Wels vrijdag in Almere. En hoe. Als assistent van hoofdcoach Anton Janssen zag hij FC Oss na een bizarre wedstrijd winnen (2-3) bij Almere City. “Drie rode kaarten voor de tegenstander, ik had het nog nooit meegemaakt. Hierdoor waren we verplicht om te winnen en behalve die tegengoal op het laatst tegen acht spelers hebben we dat goed gedaan. We hebben nu weer wat lucht. Kunnen in relatieve rust verder bouwen aan het nieuwe team.”

Zegt Wels terwijl hij in één adem bekent dat hij in Oss met meer spanning op de bank zit dan bij Deurne, waar hij wel eindverantwoordelijk is. “Dat heeft waarschijnlijk toch vooral met de entourage te maken, met het hele verhaal eromheen. Nee, aan Janssen kan het niet liggen, want die is onder alle omstandigheden de rust zelve. Met Dirk Heesen werkte ik bijzonder prettig samen en dat is nu met Anton niet anders. Je merkt aan alles dat hij zelf op niveau heeft gespeeld. Bijvoorbeeld bij de videoanalyses, waarmee hij graag werkt. Dan stipt hij zaken aan, waarvan je denkt: hè. En Anton is in staat het goed over te brengen.”

Ontspannen

Waarmee Wels dan weer zijn voordeel doet als hoofdcoach van Deurne. “Absoluut. Ook bij deze club is het lekker werken. Deurne heeft een selectie die goed mee kan in de Hoofdklasse, misschien dat ik daardoor ook wat meer ontspannen ben. Zaterdag bij Someren was het niet geweldig, nee. In balbezit waren we slordig en de defensieve organisatie bij corners en vrije trappen is een punt van aandacht. Dat moet met de ervaring die wij hebben zonder meer beter. Ja, misschien kregen wij met die 0-1 wel iets teveel. Een gelijk spel had de verhoudingen meer recht gedaan.” Maar ook over die sneaky driepunter zul je de coach uit Veghel natuurlijk niet horen klagen.

Be Sociable, Share!