‘Punten gaan echt wel komen’

PierrevdEedenNuenen“Zorgen? Nou, ik denk dat ze zich bij Nuenen meer zorgen maken om het vertrek van de voorzitter en Hans Waterschoot dan om de resultaten van het eerste. En persoonlijk ben ik ook niet in de stress geschoten. We voetballen echt niet zo heel slecht, maar de finesses ontbreken de laatste tijd een beetje. Daarnaast missen we nogal wat vaste krachten, dat weegt ook mee.”

Bovendien is coach Pierre van den Eeden er stellig van overtuigd dat zijn ploeg de punten vroeg of laat heus gaat pakken. “Omdat wij het vermogen in huis hebben. Dat gaat zich uitbetalen. Zondag tegen Dongen sluiten Mart van de Gevel, Coen Jansen en Ernst Coolen weer aan, dat scheelt alvast. Tegen Groene Ster had ik er drie jonge jongens van het tweede in staan. Absoluut talentvol, maar nog niet constant genoeg. En als een ploeg niet lekker draait, is het voor die gasten natuurlijk ook een stuk moeilijker. Maar als ik dan de reacties na afloop hoor van supporters. Dat ze het – ondanks het 0-1 verlies – mooi vinden dat die jonkies uit Nuenen zelf hebben meegedaan, nou dan is dat ook wel wat waard, vind ik.”

Positivisme

Van den Eeden speculeert er niet op, maar uiteraard zou hij het geen bezwaar vinden als Koning Winter zijn intrede doet.  Want als er pas eind januari weer voor het echie gevoetbald zou moeten worden, geeft dat de geblesseerden de kans fris en fruitig aan te sluiten. “Klopt en ik zou er niet rouwig om zijn. Maar toch, het komt zoals het komt. Als we dat per se gewild hadden, hadden we het zondag kunnen afgelasten. Ik hou daar echter niet van. Gewoon voetballen als het kan en zoals ik al zei: die punten gaan echt wel komen. Het zit ons in deze fase wat tegen, dat is alles”, predikt Van den Eeden vooral rust en positivisme.

Be Sociable, Share!