‘Publiek vermaken’

foto Robert Janzen

Plezier, passie en attractief voetbal. Dat zijn de pijlers bij het UDI’19/Beter Bed anno 2012.  Hoofdcoach Bas Gösgens en de leiding van de club ontvouwden onlangs ten overstaan van de gehele selectie middels een heuse presentatie de koers die verder wordt doorgetrokken richting lange termijn. “Uiteraard zijn resultaten belangrijk, maar het vermaken van het publiek en plezier hebben in het voetbal zijn voor ons nog belangrijker.”

Een nobel streven, maar wat als UDI straks na een aantal wedstrijden pas één puntje heeft? “Dan verandert er niks”, verzekert Gösgens. “Nee, echt niet. Dat weet ik zeker. UDI wil vooruit voetballen en heeft daar ook de spelers voor. Wij gaan pas achteruit als de tegenstander beter is.” De voorbereiding vertoonde in dat kader alvast een voorproefje. “Een zeer aangename campagne. Door het spel, maar ook door het hele verhaal eromheen. Ik weet het, een goede voorbereiding zegt niet alles. Maar ik heb toch liever dit dan een slechte aanloop.”

Borstje nat

Met een nagenoeg fitte groep maakt UDI zondag de herstart in de Hoofdklasse B. Alleen Bas van de Berk zal ontbreken. De van BVV overgekomen middenvelder ondervindt nog teveel last van een lies en zal volgens Gösgens nog een paar weken nodig hebben. “Inclusief Thijmen de Ruiiter die via een stageperiode een plek in de eerste selectie wil afdwingen, hebben we de beschikking over 18 spelers en twee keepers. Dat moet voldoende zijn”, aldus Gösgens, die met zijn nieuwe werkgever Dongen als eerste opponent voor de kiezen krijgt. “Bart Mohlmann heeft ze afgelopen weekeinde bekeken. Dongen verloor met 0-3 van ASWH, maar is en blijft een prima ploeg. Al is het natuurlijk nooit lekker om een week voor het begin zo te verliezen. UDI kan het borstje niettemin natmaken, maar dat geldt andersom ook voor Dongen, hoor!”

Be Sociable, Share!