Prikkels!?

JoostdeLaatOJCAls straks de dingen gaan zoals die redelijkerwijs verwacht mogen worden, voetbalt Joost de Laat voor het eerst van zijn leven tègen OJC Rosmalen. “Sowieso een aparte gewaarwording zal dat zijn, ja. Toch moet je het niet groter maken dan het is. Wat gebeurt, dat gebeurt. En het is maar voetbal, hè”, reageert de middenvelder op zijn – verrassend – aanstaand vertrek naar Schijndel.

Een move die naar eigen zeggen plotseling op zijn pad kwam. Na een periode van langdurig twijfelen besloot De Laat (29) zijn activiteiten voor OJC 1 na dit seizoen te beëindigen. “In een lager elftal gaan spelen, lag niet in mijn planning. Ik dacht eigenlijk aan meer tijd voor ontplooiing op maatschappelijk vlak. Dat zou dan stoppen met voetbal hebben betekend. In ieder geval tijdelijk. Hoewel ik de definitieve keuze nog niet gemaakt had.” En toen belde Frank Brands. In het verleden trainer van OJC 2 en na de zomer aan het roer bij Schijndel. “Op een of andere manier wist hij me enthousiast te maken. Blijkbaar had ik bepaalde prikkels nodig. Schijndel heeft een aantal talentvolle spelers lopen en in mij zag Brands de ideale speler om daar vanaf het middenveld sturing aan te geven. Dat Farley Kromodikoro straks weer met mij in hetzelfde team speelt, is ook van invloed geweest. Overall was het een gevoelskwestie. Voel nu weer de honderd procent motivatie die nodig is om door te gaan.”

Intern

Blijft dus de vraag: waarom had De Laat die dan niet meer bij ‘zijn’ OJC? “Nee, het is niet zo dat ik me aan iets of iemand erger. Met trainer Dennis Dekkers had ik bijvoorbeeld goeie gesprekken aangaande volgend seizoen. Hij had me er graag bijgehouden. Het ging uiteindelijk om mijn gevoel en dat is moeilijk onder woorden te brengen. Een nieuwe omgeving misschien, bepaalde prikkels. Maar nogmaals, je hoeft er niks speciaals achter te zoeken. Het zal er namelijk niet zijn.” Coach Dekkers liet desgevraagd weten dat ook hij deze keuze van De Laat niet had zien aankomen. De opengevallen plek intern wordt opgevuld.

Be Sociable, Share!