Positivisme

In zijn eerste seizoen bij Baronie fungeerde Benny Kerstens vaak als middenvelder. Door de afwezigheid van Ruud van Stokkom vormt de ex-prof van NAC, RBC en FC Den Bosch deze jaargang met Job Buskens het centrale verdedigingsduo van de Bredanaars. Tot tevredenheid van trainer en speler. “Deze positie bevalt me. Beetje aansturen en zorgen dat de organisatie intact blijft.”

Dat lukte tegen Nuenen in de aanvangsfase niet echt. “We hadden even tijd nodig, maar na een kwartier stond het wel bij ons. Vooral in de tweede helft hielden we uitstekend druk op de bal, waardoor wij de angel uit hun spel haalden. Ik kreeg steeds meer het gevoel dat er wat te halen viel. Jammer dat het uiteindelijk net niet lukte. Maar over het vertoonde spel kunnen we tevreden zijn”, aldus Kerstens.

Concurrentie

Tot dezelfde conclusie kwam ook Jack Sweres. “Wanneer je tegen een ploeg als Nuenen zo lang druk kunt uitoefenen en daarnaast ook heel behoorlijk voetbalt, moet je ondanks die 1-1 verder niet zeuren. Ik heb genoten, overigens ook van de tegenstander. Baronie heeft een fitte en langzaam aan steeds bredere selectie, dus meer concurrentie. En dat betekent dat je normaal gesproken alleen maar sterker wordt. Kerstens? Die jongen heeft ervaring in het betaalde voetbal en dat zie je. Benny is heel belangrijk voor ons.”

Groeiende

De voorbereiding was matig, maar dit Baronie is sindsdien groeiende. “Of ik verrast ben door de huidige klassering? Verrast is denk ik niet het juiste woord. We hebben met nogal wat personele problemen te maken gehad, maar tijdens de trainingen kon je toch al zien dat er best kwaliteit was. In de wedstrijden komt dat er steeds beter uit. Het is dus logisch om te verwachten dat het spelniveau alleen maar zal toenemen”, laat ook de linkspoot zich in positieve bewoordingen uit over het sportieve perspectief van Baronie. De wrange nasmaak van de Topklasse lijkt in ieder geval definitief weggespoeld.

Be Sociable, Share!