Positivisme met een maar

“Een beetje scheper? Het moet heel wat scherper”, reageert Jurgen Dirkx op de matige seizoenstart van UNA/Brinvast. Die werd geaccentueerd in de beginfase van het duel met Deurne, op zaterdagavond. Al na zeven minuten keek de titelfavoriet tegen een 2-0 achterstand aan. “Ik hoef niet uit te leggen dat je het jezelf dan heel lastig maakt, hoewel we daarna dik twee handenvol met kansen onbenut lieten. Ook deze wedstrijd (3-2) hadden we kunnen winnen.”

Waarmee Dirkx aangeeft dat hij er vertrouwen in heeft dat UNA de weg naar boven gaat vinden, maar dat anderzijds de onderlinge krachtsverschillen in de Hoofdklasse B kleiner lijken dan ooit. “Eigenlijk alle duels die wij tot nu toe speelden, hadden gezien het wedstrijdbeeld en de kansen ook anders kunnen aflopen.” Vooralsnog wenst Dirkx de klemtoon te leggen op het positieve. “Als je zoals wij tegen Deurne zoveel kansen creëert, geeft dat moed. De volgende stap is er daar ook een aantal van te gaan benutten.”

Balverlies

En er zelf minder weg te geven. “Ook. We hadden de speelwijze van Deurne uitvoerig besproken. Balbezit hebben en vooral houden was vanuit ons perspectief de methode om ervoor te zorgen dat zij niet de mogelijkheid kregen te profiteren in de omschakeling. Met name daarop lag de focus tijdens de trainingen van afgelopen week.” Juist makkelijk balverlies leidde de snelle 2-0 in. “Je kunt tegenstanders analyseren tot en met, maar waar het werkelijk om gaat is je eigen uitvoering en het maken van de juiste keuzes. Dat zal beter moeten bij UNA. Waarbij we blijven uit gaan van onze eigen kracht. Of ik goed geslapen heb? Ha, nou, er moet heel wat gebeuren om mijn nachtrust te kunnen beïnvloeden. We weten met zijn allen dat het beter moet, maar zolang je de kansen nog bij elkaar blijft voetballen, is er geen aanleiding om te panikeren. Pas als dat niet meer het geval is, moet je jezelf echt zorgen gaan maken.”

Be Sociable, Share!