Plaaggeest

Na drie speelronden staat Someren met zes punten op de derde plaats. Niet slecht voor een debutant. Gewoon goed eigenlijk. “Op voorhand hadden we hier voor getekend”, lacht Harjan de Wit, die er meteen aan toevoegt dat Someren zich verder geen illusies maakt. “Met beide voetjes op de grond, hoor. Als wij erin slagen bij die onderste vier weg te blijven, overtreffen we onze prestatie van afgelopen seizoen.”

In de eerste klasse had Someren al de reputatie dat het tegen hen moeilijk winnen is. Een niveautje hoger is dat niet anders. “Voetballen naar je mogelijkheden, heet dat. Met een strakke organisatie als basis. Compact. En als het kan niet nalaten om ook proberen aan te vallen. Met alleen maar voor je eigen goal hangen, ga je het op lange termijn niet redden”, weet De Wit, die zondag tegen GOES met zijn ploeg naar eigen zeggen iets teveel (1-0) kreeg. “GOES is inderdaad een aardig elftal. Tegen ons stokte het rond de zestien, maar je ziet dat zij voetballen met een idee. Het zou mij verbazen als zij dit seizoen in de problemen komen.”

Focus

Dat durft De Wit in dit stadium nog niet te zeggen over zijn eigen team. “In principe beschikken veel clubs in deze Hoofdklasse over meer intrinsieke kwaliteit dan wij. Logisch ook als je de budgetten vergelijkt. Maar anderzijds zijn die ook niet zaligmakend. Wij wonnen bij Blauw Geel’38 en dat was verdiend. Terwijl dat natuurlijk een heel behoorlijke ploeg is. Een ploeg die tijdens een wedstrijd bijvoorbeeld kan switchen van twee naar drie spitsen. Met spelers die slim tussen de linies kunnen voetballen. Maar goed, het zegt ook iets over ons dat wij daar toch drie punten pakken. We zijn goed gestart en voor ons is het zaak die focus van wedstrijd tot wedstrijd te kunnen vasthouden.” De scalp van EHC is het volgende doel van Someren. “In de beker hebben we 3-3 gespeeld tegen ze. Het wordt weer een flinke klus, maar geen onmogelijke.”

Be Sociable, Share!