Perspectief

foto Robert Janzen

Als de loting voor de volgende bekerronde Heracles koppelt aan een topclub zal in Cuijk nog een keer diep gezucht worden. JVC was tegen de eredivisionist uit Almelo immers dicht bij een surprise, maar ondanks diverse mogelijkheden kon de topklasser de snelle 0-1 niet meer wegpoetsen. “De eerste nederlaag sinds we gestart zijn met de voorbereiding. Toch hebben we genoten. Van het massaal opgekomen publiek en van ons weerwerk”, zegt Dennis Schouten.

De aanvoerder zag tegen Heracles bevestigd wat hij eigenlijk al wist. Dat JVC over een heel aardig ploegje beschikt. “Hoewel je die 0-1 natuurlijk wel in een bepaald perspectief moet plaatsen. Ik had de indruk dat zij het best vonden wat er gebeurde en dat ze er een beetje vanuit gingen dat het allemaal wel goed zou komen. En met een supergemotiveerde tegenstander tegenover je, krijg je dan wedstrijden met spelbeelden zoals deze. Als wij voor de beker tegen een derdeklasser spelen, gebeurt andersom hetzelfde. Wat niet weg nam, dat JVC in de tweede helft domineerde.”

Piekfijn

De 32-jarige Loosbroeker is bezig met zijn achtste seizoen in Cuijkse dienst. Een carrière in het betaald voetbal (jeugd PSV, TOP Oss) zat er voor hem net niet in, maar de top van het amateurvoetbal heeft Schouten als een meer dan redelijk alternatief ervaren. “Ik ben nu in een fase beland waarin ik jaarlijks de balans opmaak, maar het einde is volgens mij nog niet in zicht. Ben haast nooit geblesseerd en het plezier is nog volop aanwezig. Met een selectie die in grote lijnen al jaren dezelfde samenstelling heeft. Dat betaalt zich uit. Zeker met een trainer voor de groep die alles piekfijn aanvoelt. Op voetbalgebied maar bovenal op het menselijke vlak.”

De aimabele Jan van Deinsen, over hem heeft Schouten het, werd tegen Heracles overigens vlak voor tijd naar de tribune verwezen. Het woord bodycheck viel daarbij. Schouten schiet in de lach. “Ik heb dat incident zelf niet gezien. Wat ik begrepen heb is dat Jan een metertje  buiten zijn vak stond en reageerde op een buitenspelgeval, zoiets. Gelukkig loste de scheids het goed op en verzocht Van Deinsen achter de afrastering plaats te nemen. Zonder dat daarbij rood aan te pas kwam. Storm in een glas water.”

Zondag WKE

Over een paar dagen wacht JVC de volgende klus. “We zaten er door het vele loopwerk aardig doorheen en mijn lichaam protesteert nu een beetje. Door blessures hebben we de eerste weken van het seizoen met nagenoeg dezelfde elf spelers afgewerkt, maar de bezetting wordt nu wat ruimer. Zondag tegen WKE staan we er weer, geen probleem.”

 

Be Sociable, Share!