Permanente versterking?

foto Jeffrey Oomens

Helemaal nieuw was zijn verschijning niet, want Abdelkader Khachech had al een paar optredens als invaller in de hoofdmacht van Dongen achter zijn naam. Met name vanwege de blessure van aanvoerder Manuel de Ceuster maakte de 26-jarige Tunesiër zondag tegen Deurne (3-2) zijn basisdebuut voor de hoofdklasser. Dat niet onopgemerkt bleef en niet alleen door zijn doelpunt.

In augustus meldde een in Dongen woonachtige vrouw zich bij de voetbalclub met de vraag of haar vriend daar mocht komen voetballen. “Zonder kennis vooraf hebben wij daar ja op gezegd, want een ieder mag in principe lid worden van onze club”, zegt technisch manager Ton Janssens. De vriend in kwestie was Abdelkader Khachech, die in het bezit is van een visum met een geldigheidsduur van drie maanden, aflopende eind november.

Khachech voetbalde in zijn vaderland als prof bij Monastir en Club Africain. “Vanaf eind augustus trainde deze jongen mee met het tweede elftal en liet daarin zien dat hij over bepaalde capaciteiten beschikt. Vandaar dat coach Arie van der Zouwen hem na verloop van tijd heeft overgeheveld naar het eerste. Ondertussen zijn wij aan de slag gegaan voor de overschrijving en die kwam eigenlijk wonderwel snel voor elkaar”, aldus Janssens.

Inburgeringscursus

De Noord-Afrikaanse voetballer wil zich definitief in Nederland vestigen bij vriendin en kind. Die procedure is in gang gezet. Een met goed gevolg afgelegde inburgeringscursus is een onderdeel van de toelatingscriteria. Janssens: “Die schijnt te moeten plaatsvinden in het land van herkomst. In dat geval zullen wij Khachech straks een poosje moeten missen. Mensen van de club die daar meer vanaf weten dan ik zijn daar momenteel op de achtergrond mee bezig. Als het aan ons ligt houden wij hem er graag bij. Een welkome versterking in voetballend opzicht en als persoon ‘zit er een goeie kop op’.

Be Sociable, Share!