Perfecte timing

Fatih Kamaci haalt uit

foto Jeffrey Oomens

Nog niet zo heel lang mag Fatih Kamaci eindelijk op zijn favoriete positie spelen. Op tien, achter de spitsen. Met twee middenvelders in zijn rug die de defensieve balans in de gaten houden. “Voorheen stond ik vaak aan de linkerkant. Dat betekent ook constant op en meer met je tegenstander. Dat kan, maar op een gegeven moment kom je dan kracht tekort in aanvallend opzicht”, zegt de man die zondag de totale productie van Dongen voor zijn rekening nam.

“Het was een leuk middagje”, lacht Kamaci als hij de open deur heeft ingetrapt. Slim tussen de linies spelend was hij een voortdurende plaag voor de spelers van de koploper. “Ze wisten het niet bij Venray. Doordekken, kort of juist niet. En als ik telkens net dat extra metertje krijg, wordt het natuurlijk wat makkelijker allemaal.” Via een afstandsschot, een penalty, een vrije trap in de bovenhoek en een succesvolle één-tegen-één met de keeper stond het op een gegeven moment 4-0 voor de thuisclub.

Dat Venray na de applauswissel voor Kamaci met tien tegen elf nog terugkwam tot 4-2 was vanuit Dongens perspectief een beetje slordig, maar kon de pret uiteindelijk niet drukken. “Die rode kaart voor een speler van Venray voelde je aankomen. Ze waren redelijk gefrustreerd, een beetje aan het schoppen ook. Eigenlijk vond ik dat de scheidsrechter nog coulant was voor ze. Maar okay, was ook te begrijpen als je weet dat bijna elke aanval van de tegenstander gevaar oplevert en je er voetballend geen oplossing voor kunt bedenken”, aldus de man-of-the-match.

Timing

Met ‘Daantje’ (Poelmans) en ‘Manu’ (De Ceuster) achter zich, de vleugelflitsers Robert Mutzers en Remon Koenen voor zich en Jeroen Nagel in aantocht mikt, nee, rekent Kamaci op een mooi vervolg van het seizoen voor Dongen. “Dat zei ik voor de winterstop al en daarin is geen verandering gekomen. Gewoon van week naar week kijken blijft het uitgangspunt, maar aan het vertrouwen zal het niet liggen”, verzekert hij die ook na de zomer op De Biezen actief zal zijn. Toch? “Voor een andere hoofdklasser ga ik Dongen in ieder geval niet inruilen”, sluit Kamaci bij voorbaat niet alle opties uit. “Nee, er speelt niets en ach, dat zien we straks wel. Nu eerst even genieten. Dat had de club even nodig na die vervelende en rumoerige weken”, doelt Kamaci op het overlijden van selectiespeler Danny de Jong en de perikelen rondom de trainer. “Een staaltje van perfecte timing, dit.”

Be Sociable, Share!