‘Per saldo sterker’

Dongen 0, Kozakken Boys 4. Weliswaar een oefenduel, maar toch. Heftige cijfers! “Nee, er is geen reden tot ongerustheid”, verzekert Paul van Zon. “We zitten nog volop in de testfase. De trainer wil dat wij in verdedigend opzicht zodanig spelen, dat er vanuit de controle altijd druk op de bal is. Dat betekent veel schuiven en communiceren. Per saldo denk ik dat er straks een sterker elftal staat dan vorig seizoen.”

Van Zon spreekt vol lof over Arie van der Zouwen, de opvolger van Clemens Bastiaansen. “Niet alleen een gezellige man in de omgang, maar ook iemand met veel voetbalverstand. Dat merk je aan alles. Ook logisch voor iemand met een diploma coach betaald voetbal. Hij weet zijn visie ook duidelijk over te brengen. Het is nu aan de spelers om dat in het veld uit te voeren. Ik heb daar een goed gevoel over. Die 0-4, dat kan gebeuren. Bij UNA verloren we ook dik (3-0), maar toen hadden we amper trainingsuren in de benen. LONGA klopten we met 5-0, maar ach, wat zeggen die resultaten nu? Na rust hadden wij er tegen Kozakken Boys minstens twee moeten scoren. En bovendien, dat is natuurlijk een goeie ploeg.”

Zonder dollen

Maar dat is Dongen ook, vindt Van Zon. “Door de komst van spelers als Sander de Bont, Roel Willemse, Mahmut Özdemir en Kevin van den Heijkant zijn alle posities zowat dubbel bezet. Voor elke linie zijn minstens zes man beschikbaar. De trainer is nu aan het uitproberen wie op welke plaats het best past binnen zijn optiek. Linksback? Dat ben ik, lijkt me duidelijk, ha ha. Zonder dollen, het kan zijn dat ik me sterk vergis, maar iets in mij zegt dat de elf die er straks staan in totaliteit beter zijn in vergelijking tot afgelopen seizoen.”

Be Sociable, Share!