Pechvogel

foto Robert Janzen

Eindelijk was het moment daar. Na bijna een halfjaar blessureleed stond Thijs van Hoeij weer onder de lat bij UDI’19/Beter Bed. Verlost van een pijnlijke schouder en in juli individueel opgetraind door technisch manager en ex-doelman Theo van den Dungen. De comeback duurde echter maar een paar minuten. “Als de tandarts groen licht geeft, train ik donderdag weer mee.”

Het oefenduel tussen UDI en eersteklasser PSV (3-4) was nog maar net op gang. “Die speler van PSV brak door en ik dook ervoor. Daarbij raakte hij me vol op de onderkant van mijn kin.” De schade: afgebroken stukjes tand, een tand met een barst van boven tot onder plus nek- en hoofdpijn. “Vandaag (woensdag) heb ik een afspraak met de tandarts en dan kijken we verder. Ik ga er vanuit dat het meevalt. Nee, een bezoek aan een ziekenhuis vind ik niet nodig. Zo erg is de pijn nu ook weer niet. Het is meer de stijfheid.”

Zo voelt zijn geopereerde schouder ook enigszins. “Maar dat is logisch. De pijn is weg. Met Theo heb ik lekker kunnen werken aan mijn herstel. Ritme en gevoel kunnen opdoen. Dit is nu even een hinderlijke onderbreking.” Op weg naar een basisplaats? “Daar ga ik wel voor, maar dat is geen vanzelfsprekendheid. Tom Jacobs heeft het goed gedaan en ik zal mezelf gedurende deze voorbereiding weer moeten bewijzen. Alleen balen dat dit er nu tussendoor komt.”

Be Sociable, Share!