Over een andere boeg

foto Kozakkenboys.nl

De tijden van het grote moeten zijn voorbij in Werkendam. Ambitieus is de zaterdaghoofdklasser nog altijd, maar de weg naar meer wordt voortaan anders ingevuld. Met een kleiner budget en dus met minder gearriveerde spelers bouwt Kozakken Boys momenteel aan een solide toekomstfundament. Fit en gretig zijn daarbij kernwoorden voor Michel Langerak.

De coach van Kozakken Boys kan niet anders dan tevreden zijn met de start van zijn ploeg. “Negen uit drie en daarnaast behaald met heel behoorlijk voetbal. De aanvalsopzetten zijn van voldoende kwaliteit en als team verdedigen we prima. Natuurlijk kan het altijd beter. Op sommige momenten zouden we wat makkelijker moeten spelen. In de voorbereiding lukte dat aardig, maar competitievoetbal is van een andere dimensie. Op termijn verwacht ik dat we daar ook op dat podium voor langere periodes toe in staat zijn.”

De honderd procent score verleiden Langerak en de leiding van de club niet tot andere inzichten. “Laten we alsjeblieft realistisch blijven. Als Kozakken Boys straks ergens in de top vijf eindigt, hebben we een prima resultaat bereikt. Bij ons moet niks. ASWH, Scheveningen, RVVH en Hoek, die clubs moeten. Althans, die spreken uit dat ze snel naar de Topklasse willen.”

Waakzaamheid

Op papier treft Kozakken Boys zaterdag in Heerjansdam – onder leiding van de pas aangestelde Adri van Tiggelen – een tegenstander die continuering van de leiderspositie mogelijk moet maken. “Je zegt het goed: op papier. Intern is het hommeles geweest bij Heerjansdam, maar zij beschikken over heel goede spelers. Waakzaamheid is vereist”, aldus Langerak, die mogelijk weer een beroep kan doen op Guillermo Zschuesschen. “Bij Zwaluwen bleek hij in de warming up niet fit genoeg en dan nemen we geen risico. Is ook niet nodig, want we beschikken over volwaardige vervangers. Elke speler kent zijn taak en plaats. Een kwestie van duidelijk communiceren.”

Be Sociable, Share!