Oude nest

Voor zichzelf had Jeroen van de Kerkhof een plannetje bedacht. Ooit zou de nu 30-jarige spits nog een tijdje bij Deurne willen voetballen om vervolgens in zijn woonplaats bij Someren af te sluiten. Sneller dan verwacht is fase 1 werkelijkheid geworden. Vrijwel geruisloos is Van de Kerkhof sinds begin januari aangesloten bij Deurne nadat zijn contract bij het Belgische Overpelt was ontbonden.

En zo heeft Deurne er plots een aanvaller bij die zowat garant staat voor doelpunten. “Dat is nogal een bewering, maar gemiddeld genomen ben ik jaarlijks toch wel betrokken bij circa 25 doelpunten, assists meegeteld. Mijn absolute top had ik bij FC Lienden. Onder Hans Kraay werd ik hoofdklassentopscorer van Nederland met 26 goals. Ik heb het eigenlijk overal waar ik speelde naar mijn zin gehad. Eindhoven, JVC Cuijk. Alleen de laatste maanden bij Overpelt waren minder.”

Toen de voorzitter – tevens geldschieter – van de club uit de Vierde Nationale hem in december belde met de mededeling dat Overpelt een nieuwe spits had aangetrokken en dat voor Van de Kerkhof een plaatsje in het tweede elftal was voorzien, werd naar een oplossing gezocht. “Wie betaalt, bepaalt. Maar in deze opzet had ik geen trek en gelukkig heb ik met de voorzitter een overeenkomst kunnen sluiten voor mijn nog anderhalf jaar doorlopend contract. Via de bestaande lijntjes was ik er met Deurne vervolgens snel uit”, aldus de docent LO.

Someren

In eerste instantie voor het komende halfjaar. “Maar de intentie is om er daarna een jaar aan vast te plakken. Deurne voelt vertrouwd, het is net of ik niet elf jaar ben weggeweest. Je weet nooit helemaal zeker hoe het loopt, maar nu zeg ik dat ik vooral rust wil, het is mooi geweest. Ben inmiddels vader, dat vraagt ook aandacht. Straks hoop ik bij Someren mijn laatste jaren als voetballer te slijten en daarna mijn trainersdiploma’s halen. Dan is mijn ideale plaatje ingevuld.”

Vooralsnog gaat de focus op Deurne. “Een gretige en leergierige groep, die ik samen met de overige routiniers op sleeptouw ga nemen. Ik heb ze voor de winterstop een paar keer zien spelen en denk dat het mogelijk is om in ieder geval boven de rode streep te blijven. En wie weet kunnen we nog iets leuks doen in de strijd om een periodetitel. Nee, met Roland Vroomans heb ik bij Eindhoven niet gevoetbald, wel onder hem getraind. Ik ken hem als iemand die goed met jeugd kan omgaan en daarnaast heeft hij in Rusland met Louis Coolen ongetwijfeld de nodige ervaring opgedaan. Met de koers die was ingezet onder Mark was niks mis en er is dus geen aanleiding om die aan te passen. We moeten door. Ook voor hem.”

Be Sociable, Share!