Opzienbarend

foto Mike O Photography

De punten stroomden aanvankelijk niet echt binnen bij OJC Rosmalen, hoewel de verrichtingen op het veld daar meer wel dan niet aanleiding toe gaven. Daarin is inmiddels verandering gekomen. Vier overwinningen op rij heeft OJC inmiddels achter de naam staan, waarbij de laatste opzienbarend was. “Het was alles of niets en het werd alles”, glundert Thijs van der Velden daags na de 0-3 bij de nog ongeslagen kampioenskandidaat nummer één Gemert.

Met twee treffers had de kwikzilverachtige linkspoot een wezenlijk aandeel in de surprise. “Misschien was die strafschop hét moment van de wedstrijd”, refereert Van der Velden aan de situatie vlak voor rust toen Dennis Smit de pingel van Bas van der Reijken pareerde. “Toen kregen we het gevoel dat het niet meer fout kon gaan. Gemert is en blijft een goeie ploeg, maar wij bestreden ze op een manier die zij waarschijnlijk niet verwachtten. Door meteen druk te zetten op hun achterhoede namen we een groot risico. Voor hetzelfde geld word je dan weggetikt.”

Hoe belangrijk de inbreng van Mark van Dijk is bij Gemert, zeker onder gememoreerde omstandigheden, bleek tegen de brutale Rosmalenaren. De thuisclub kwam van achteruit met name door de afwezigheid van de zieke aanvoerder nooit echt lekker aan het voetballen. “Zij stralen een beetje uit: niemand pakt ons. Misschien terecht op basis van hun uitslagen, maar in ieder geval in deze wedstrijd bleken ze door onze strijdwijze toch kwetsbaar”, aldus de maker van het eerste en derde Rosmalense doelpunt.

Vijftien

“Onszelf vrij spelen blijft vooralsnog het uitgangspunt. Met een schuin oog kijken we wel naar bijvoorbeeld de tweede periode. De Valk staat er daarin het best voor, maar die krijgen we zondag zelf op bezoek. Belangrijk is dat we de laatste tijd niet alleen complimenten maar ook punten binnenhalen. Het draait lekker. Samen met Tony de Groot loopt het voorin ook steeds beter. Als het aan mij ligt vormen wij ook volgend seizoen het spitsenduo van OJC. Binnenkort volgen de gesprekken. Na die 12 doelpunten van vorig seizoen mik ik persoonlijk op 15 goals. Met de negen die er nu al staan, een haalbaar streven.”

Be Sociable, Share!