Optelsom

Het zat er eigenlijk al een beetje aan te komen. Bas van der Reijken kende twijfels over zijn voetbaltoekomst bij Gemert. Ingegeven door speltechnische- en logistieke redenen. Als het aan hem had gelegen, was die Topklasse er nooit gekomen. Maar ja, de realiteit is anders. De sterk verminderde aanbieding die Gemert hem vervolgens deed, was voor de clubtopscorer (29) aanleiding het sein op rood te zetten.

En dus komt er na dit seizoen een einde aan een tijdperk. Een periode van elf jaar, waarin Van der Reijken onder Tonnie Beekmans debuteerde in de hoofdmacht en nadien als spits deed, wat van een spits verwacht wordt: doelpunten maken. Tot en met 2010 op het hoogste amateurniveau. De invoering van de Topklasse bleek voor Van der Reijken na de titel met Gemert in dat jaar geen verrijking. In die afdeling heeft Gemert niet de dominantie die het in de Hoofdklasse jaren achtereen wel had (en ook nu weer heeft).

Derby’s

Het niveau van de Hoofdklasse, Gemert en Van der Reijken leek en lijkt nog steeds de haast  perfecte combinatie, zie dit seizoen. Gemert wordt kampioen en Van der Reijken heeft alweer 14 goals gemaakt. De zestienmeterspecialist vreest gezien zijn persoonlijke (on)mogelijkheden echter voor de Topklasse. En aan die lange (reis)afstanden heeft hij een broertje dood. “Zaterdag tegen Blauw Geel stonden iets van 1500 mensen langs de lijn. Daar geniet ik intens van, maar die derby’s mis je straks in de Topklasse. Al deze afwegingen heb ik meegenomen. Toen bekend werd wat ik diende in te leveren, heb ik de knoop doorgehakt. Dat was namelijk niet gering.”

“Ik heb nooit voor het geld bij Gemert gevoetbald. Geloof me, ik had elders aanzienlijk meer kunnen vangen. Ik bleef Gemert trouw omdat ik het er enorm naar mijn zin had. Echt één van de mooiste amateurclubs die ik ken. Maar alles bij elkaar opgeteld, vond ik het nu te mager om langer door te gaan. Wat nu? Rug en lies geven af en toe probleempjes, maar in principe is de fitheid geen issue. Het is nog vers, maar er zullen dadelijk best clubs informeren. Op dit moment weet ik echt niet wat het gaat worden. Misschien wordt het wel een vriendenteam bij Gemert, zou zomaar kunnen.”

Be Sociable, Share!