Opkikker

foto Bert Stottelaar

Na een tweede helft die UNA/Brinvast naast een impuls in voetballend opzicht ook de gelijkmaker (1-1) had opgeleverd, zakte Bas Gösgens op het moment dat de blessuretijd al liep spreekwoordelijk door de grond na de 2-1 van De Treffers. Des te groter was de ontlading een handvol tellen later toen Laudir Curiël alsnog de 2-2 binnen kegelde. “Het voelde als een overwinning.”

Het duel in Groesbeek tegen een ploeg met ex-profs als Pothuizen, Van der Ven, Grot, Hofstede en Jans gaf Gösgens nogmaals de bevestiging van wat hij al wist. Namelijk dat UNA absoluut geen slecht figuur slaat in de Topklasse. Ondanks de positionering ergens onderin de ranglijst. “Hoewel dit niveau echt goed is en bij vrijwel elke club een aantal spelers loopt dat zo mee kan in de Jupiler League, is UNA nog niet één keer weggespeeld. Zaak is nu dat we dat we af en toe een wedstrijdje gaan winnen. Want dan tikt het pas echt aan.”

Ongelooflijk niveau

Gesterkt door de morele opkikker van de remise, die volgens Gösgens een terechte afspiegeling van de verhoudingen was, krijgt UNA zaterdagavond tegen EVV een op het oog reële kans om de eerste thuisoverwinning van het seizoen te pakken. “Mijn spelers raken steeds meer gewend aan het tempo en de slagvaardigheid van de tegenstanders. Misschien zit De Treffers als geheel nog niet aan zijn top, maar individueel halen sommigen, ook bij andere tegenstanders, een ongelooflijk niveau. Als je bij die ploeg durft te voetballen zoals wij met name in de tweede helft deden, dan kun je wat.”

foto Bert Stottelaar

Be Sociable, Share!