Op schema

foto Robert Janzen

“Ik maakte twee goals tegen Haaglandia, maar dat hadden er minstens drie of misschien wel vier moeten zijn.” Een killer zegt Ahmed El Allachi nooit geweest te zijn en daar moet – ook al is hij reeds 31 – maar eens verandering in komen. Met drie treffers in twee duels loopt de aanvaller van JVC Cuijk alvast ruimschoots op schema. Zijn ploeg trouwens ook.

Bosschenaar El Allachi is een typische momentenvoetballer. Technisch vaardig, snel en met oog voor de ruimtes. Na de jeugdopleiding bij PSV zat hij naar eigen zeggen bij NAC Breda dicht tegen het eerste aan. “Maar ik leefde niet honderd procent voor de sport. At onregelmatig en aan zaken als extra krachttraining had ik een hekel. Ik was gemakzuchtig. Spijt? Nee, want ik heb inmiddels rust gevonden. Als prof was het waarschijnlijk lang leve de lol geworden. Nu heb ik een gezin, ben zelfstandig ondernemer en voetbal op een heel behoorlijk niveau bij een leuke club. Want laat dat duidelijk zijn: van het spelletje op zich heb ik altijd gehouden en zal dat blijven doen.”

Vanwege een andere reden was El Allachi wellicht ook blijven steken. “Elke wedstrijd krijg ik gemiddeld zeker twee doelkansen. Per saldo finish ik ieder seizoen echter op acht tot twaalf doelpunten. Veel te weinig. Het rendement moet omhoog en dat heb ik mezelf dit seizoen ten doel gesteld. Ik zou ergens rond de twintig moeten kunnen eindigen”, vindt de lichtgewicht, die baalt dat hij die ene open kans in Rijswijk niet verzilverde. “Ik maakte het nog spannend. Echt, open goal. Ik had de tijd om nog even door te lopen, maar nee, ik schoot meteen. Veel te gehaast natuurlijk. Op de paal!”

‘Team is onze kracht’

Het schaadde JVC niet. Na een moeizame eerste helft, waarin de gekozen tactiek niet werkte, koos coach Jan van Deinsen tijdens de rust voor een andere aanpak. “Voor rust lieten wij hun rechtsback bewust vrij, maar die vulde dat beter in dan wij verwachtten. Erna drukten we volle bak en mede daardoor konden we het nog ombuigen. Waarbij het lekker was dat ik vlak voor de pauze de 2-1 nog maakte.” Woensdag wacht alweer een nieuwe klus. “Makkelijke wedstrijden heb je niet op dit niveau, maar in principe moeten wij tegen Quick’20 die drie punten kunnen pakken. Thuis is JVC sterk. Het team is onze kracht. Ik functioneer zelf op mijn best als mijn teamgenoten de duels winnen en ik vervolgens mijn acties kan maken. Het is goed dat je dat van elkaar weet en accepteert. Er is ons geen druk of doel opgelegd, maar op persoonlijke titel zeg ik dat JVC minimaal voor een plaats bij de eerste vijf kan gaan.”

Be Sociable, Share!