Op nummer 10 voor de ploeg

Voor Sam Wassenberg is het feit dat UDI’19/Beter Bed zondag tegen Venray in wezen een zespunten-duel wacht, niets nieuws onder de zon. “Dat is eigenlijk het verhaal van deze competitie. Het staat allemaal zo dicht op elkaar. Als je wint, sluit je aan bij de subtop en als je verliest, hang je tegen die onderste groep aan.” Met de aanvoerder zelf op nummer tien gaat UDI volgens Wassenberg voor de driepunter. “We zijn met een goede reeks bezig.”

Kwakkelen lijkt de juiste omschrijving voor de lijn in de prestatiecurve van de Udenaren in de eerste helft van het seizoen. “Klopt, en waar dat aan lag? Ik vermoed dat die wedstrijd tegen UNA de boosdoener was. Ik kreeg toen zelf een rode kaart en was daarna twee duels geschorst. Voorts traden er wat blessuregevalletjes op en dan kun je als ploeg – ook op basis van wat ik al zei wat betreft de onderlinge verschillen in deze afdeling – zomaar onderin terecht komen. Daarnaast hebben we een paar verschillende speelwijzen gehanteerd, maar nu hebben we denk ik de juiste mix gevonden. Met mij achter de spits.”

Maar jij bent toch een rasechte puntspeler? “Ja, en op die positie ga ik me straks ook verder focussen. Ik heb ook mijn ambities en wil op termijn verder. Maar nu heb ik me in het belang van de ploeg achter de beslissing van de trainer geschaard. Met Tim Strijbosch als aanspeelpunt en ik die daar omheen circuleer. Als een soort valse spits, ja. Met twee hangende jongens, Koot en Van Zuidam,  aan de zijkanten. En Bart van der Wijst achter mij. Die is toch op zijn sterkst als hij kan komen en het spel voor zich heeft”, verklaart Wassenberg de tactische invulling. Ook privé is zijn situatie trouwens gewijzigd. Sinds kort is Wassenberg begonnen met een eigen bedrijf, www.trainingvooriedereen.nl. De site is vorige week in de lucht gegaan. “Ik mag niet klagen, het gaat goed.” Met UDI hoopt hij de weg naar boven ook in te slaan.

Be Sociable, Share!