Op één been

Het wordt saai, maar het is de realiteit. Gemert steekt met kop en schouders boven de rest uit. “Kansloos. Kans-loos. Die worden op één been kampioen. Met deze groep zouden zij een goed figuur slaan in de Topklasse. Daar ben ik van overtuigd”, komt ook Paul van der Palen na de 0-4 nederlaag van De Valk tot de conclusie dat op de lijstaanvoerder in de hoofdklasse geen maat lijkt te staan.

Met vier punten bungelt De Valk onderin de rangschikking. Voor Van der Palen geen reden tot paniek. “Ik heb wel voor hetere vuren gestaan, hoor. Met Nuenen hadden wij ooit nul uit zes en vervolgens pakten we de tweede periodetitel. En vorig seizoen ging het aanvankelijk ook stroef, maar stonden we na een sterke reeks ineens vierde. Rustig blijven in het hoofd en stug  doorgaan met datgene waarmee we bezig zijn.”

Tactisch

“Gemert is een verhaal apart, maar aan de rest van de ploegen kunnen wij wel degelijk weerstand bieden. Vooral tactisch zal De Valk zich echter moeten doorontwikkelen. Het lezen van een wedstrijd. Wat wordt wanneer gevraagd, slimmigheidjes. Het belangrijkst is dat wij als staf progressie zien. Dat is geen loze kreet, dat is echt zo. Alleen de tijd zal ons leren wanneer de muntjes definitief vallen. Maar als dat eenmaal gebeurd is, kan de club met deze jonge selectie nog jaren vooruit.”

Be Sociable, Share!