Op 80 procent nog de beste van het stel

foto Blauw Geel'38

De uitsmijter komt deze keer niet van René van der Gijp, maar van Mounir Biyadat. “Met een paar gerichte versterkingen kan Blauw Geel’38/Otter Westelaken volgend seizoen meedoen om het kampioenschap.” En voor de goede orde: de Veghelse spelbepaler bedoelt daarmee een eventuele titel in de hoofdklasse. Wat vervolgens weer impliceert dat Biyadat ervan uit gaat dat de club uit zijn geboorteplaats de doelstelling voor deze jaargang gaat realiseren. “We zitten nu in een bepaalde flow. De balans in het team is prima en de onderlinge concurrentie is groter. Dat tezamen zorgt voor nèt dat beetje extra.”

Biyadat (foto) haalt momenten aan uit het duel met Dongen van zondag. “Zij verschenen twee keer alleen voor de keeper. Voor de winterstop was dat geheid kassa geweest. Nu hadden we de mazzel dat die speler miste. Ik geloof er wel in dat je zoiets ook een beetje kunt afdwingen door je uitstraling en de manier van spelen.” Tijdens de rust van die wedstrijd hield Biyadat zijn spieren warm. “Ik ben niet helemaal fit. Last van enkel en hamstring. Met aangepaste trainingen probeer ik daar van te herstellen. Zo goed en zo kwaad als het kan, want uiteindelijk is volledige rust natuurlijker het beste.”

Maar dat zit er nu even niet in. Biyadat (27) geniet momenteel van het Veghelse spel en hij wil dat graag meemaken op het veld. Meer spelvreugde bij teamgenoten werkt voor de stylist Biyadat als doping. Daarnaast is zijn meerwaarde natuurlijk niet te onderschatten. “Dat is ook iets wat ik mezelf opleg. Met mijn bagage moet ik dwingend aanwezig zijn en dat gaat me wel aardig af, ja.” Het feit dat een Topklasser zich onlangs telefonisch bij hem meldde, is daar een bevestiging van. “Terwijl ik echt op zeg maar 80 procent van mijn kunnen voetbal. Ik voel fysiek wat beperkingen. Als prof was ik gewend vrijwel dagelijks te trainen en ik merk dat mijn lichaam protesteert sinds ik bij de amateurs speel. Omdat ik dus een mindere trainingsintensiteit heb.” Hij meent het als hij zegt dat het zijn intentie is om bij Blauw Geel te blijven. “Die wens heeft de leiding ook uitgesproken. Een definitief akkoord is er echter nog niet.” Met de concurrentie op het vinkentouw lijkt snel schakelen een aardig advies voor de beleidsbepalers in Veghel.

Be Sociable, Share!