Wassenberg volgt Hofmeijer naar UDI’19

foto Robert Janzen

foto Robert Janzen

Na Randy Hofmeijer keert ook Sam Wassenberg terug bij UDI’19/Beter Bed. “De plannen van UDI klinken te mooi om daar als Udenaar geen deel van uit te willen maken”, vindt de spits, die JVC Cuijk afgelopen weekend op de hoogte stelde van zijn besluit. Wassenberg bekent evenwel dat hij hoogstwaarschijnlijk had toegezegd bij JVC als die club slagvaardiger was geweest.

Dat zit zo. “In december verlengde JVC de contracten met vijf spelers. Mij werd te verstaan gegeven dat ik moest wachten. Hoewel ze wel lieten doorschemeren met me door te willen. Ik antwoordde echter dat ik sneller duidelijkheid wilde.” Die kreeg Wassenberg niet en toen later de plannen van UDI naar buiten kwamen en ook Gemert zich meldde, daalde JVC in zijn pikorde.

“Nog steeds heb ik het daar eigenlijk goed naar mijn zin, hoor. Daar ligt het niet aan. Sterker, als ik in december bij die vijf had gezeten, had ik er waarschijnlijk niet zo over nagedacht en gewoon getekend. Mijn oorspronkelijke doelstelling was ook om een paar jaar bij JVC te blijven. Ook om me door te ontwikkelen als voetballer op een hoger niveau. En ik ben er nu ook al een betere voetballer geworden. Bijvoorbeeld door het niveau van de trainingen. Wat tevens meespeelde in de overwegingen die ik na Nieuwjaar had, was die positie, hangend aan de linkerkant. Ik vul die plaats in en dat gaat op zich best goed, maar mijn hart gaat uit naar het centrum. En aangezien JVC Kevin van Veen al haalde voor die plek…”

Van Zanten

Met ‘zijn’ UDI denkt Wassenberg binnen afzienbare tijd het sportieve niveau van JVC aan te tikken. “De selectie die er straks staat moet minstens in staat zijn om mee te doen om het kampioenschap in de Hoofdklasse. Wat Matthias van Zanten doet? Weet ik niet.” Volgens ‘het circuit’ zal ook de linksbenige verdediger zijn jawoord geven aan zijn oorspronkelijke club. “Maar door de in ieder geval zekere komst van Randy en mij komt er in ieder geval geen kink in de kabel wat betreft het beleid aangaande spelers buiten Uden. Met andere woorden? Nou, dat er ruimte is en vrijgemaakt wordt om nog wat te doen op de markt. Ha, dat zullen ze toch wel redden?”, reageert Wassenberg op de huidige klassering van UDI, niet al te ver boven de gevarenzone. “Ik ga ervan uit dat de spelers een boost krijgen als ze weten hoe de selectie er volgend seizoen uit gaat zien. Nee, dat moet goed komen.”

“Uiteraard heb ik ook met Bas Gösgens gesproken. Zijn voetbalvisie komt overeen met de mijne. Ik moet als spits zoveel mogelijk in stelling worden gebracht door middel van aanvallend voetbal”, aldus Wassenberg, die inmiddels trouwens ‘nationale bekendheid’ geniet. In het programma Voetbal International was – in relatie tot Hans Kraay – beeld te zien van het duel bij Hollandia, waarin hij met een subtiele voetbeweging Randy Hofmeijer vrij voor de keeper zette. Die vervolgens scoorde met een stiftje. Alvast een voorproefje van wat Uden dadelijk te wachten staat….?

Be Sociable, Share!