Ook Van Wanrooij en Gijzen geven jawoord

Het vaandelteam van Baronie bevindt zich in zwaar weer, maar voor het gros van de harde kern van de selectie is dat geen aanleiding om het schip te verlaten. Nadat eerder Benny Kerstens, Jamie Kankam en Job Buskens toezegden voor volgend seizoen en tussentijds Jorn Sweres zijn komst aankondigde, zetten Jurgen Gijzen en Benjamin van Wanrooij dinsdag eveneens het sein op groen.

“Er was belangstelling van andere clubs, maar met name sportief zag ik geen sportieve verbetering”, aldus Van Wanrooij. “Juist daarom heb ik besloten bij Baronie te blijven. We weten allemaal van de financiële situatie, maar binnen de middelen die beschikbaar zijn, proefde ik dat Baronie ver wilde gaan om mij te behouden. En dat streelde me enorm. Daarnaast speelde ook mee dat andere jongens eveneens toezegden en inderdaad, dat Jorn komt is voor mij persoonlijk ook een motief geweest. Plus het feit dat ik me gewoon heel goed voel bij deze club.”

Vermannen

De focus kan nu weer op het voetbal en dat is geen overbodige luxe. “Zeker weten dat wij in de Hoofdklasse blijven”, drukt Van Wanrooij iedere verwijzing richting rode streep resoluut de kop in. “Hoe je het ook wendt of keert, de randzaken van de laatste tijd hebben een bepaalde weerslag gehad op de groep. Of je het nou wilt of niet, ze zitten toch in je achterhoofd. Nu moeten we de koppen bij elkaar steken, ons vermannen en snel punten gaan pakken. Te beginnen zondag bij DESK. Daartegen hebben we nog wat goed te maken. Dat zal lastig genoeg worden, ook al staan zij vrij kansloos onderaan. Maar wel te doen en wie weet waartoe een serietje kan leiden. Ik wil dit seizoen sowieso waardig afsluiten. Straks? Dan staat er een prima team. Wellicht komen er van Jong NAC nog enkele talentvolle spelers onze kant op. Ik heb het volste vertrouwen in een goede afloop. Op alle fronten.”

Be Sociable, Share!