Ook Meeuwsen weg bij JVC Cuijk

foto Thijs Meeuwsen

Op zich staan beide gevallen los van elkaar, maar na Bart Tinus gaat ook zijn (carpool)maatje Wesley Meeuwsen JVC Cuijk verlaten. Coach Hans Kraay junior stelt vanaf deze zomer drie keer trainen verplicht en aan die eis kan de spits uit Rosmalen in verband met zijn baan geen gehoor geven. “Mijn vriendin en ik verwachten in mei ons eerste kind en ben zodoende gebaat bij vastigheid.”

Momenteel heeft Meeuwsen, bezig aan zijn derde seizoen in Cuijkse dienst, niet de verplichting tot wekelijks drie keer trainen. “Nee, ik had niet de indruk dat dit een chique manier was om van mij afscheid te kunnen nemen. Ik begreep van Kraay en Twan Hofmans dat zij vanaf komend seizoen één lijn willen trekken. Jammer, maar dan houdt het op voor mij. De thuissituatie vind ik in deze fase belangrijker dan het voetbal.” Wat niet betekent dat Meeuwsen het spelen op niveau op een lager pitje zet. Hij sprak inmiddels met Blauw Geel’38 terwijl deze week ook een onderhoud met OJC Rosmalen gepland staat.

‘Komt goed’

“Ik wil minimaal in de Hoofdklasse voetballen. De plannen van Blauw Geel stonden mij alvast aan. En OJC, tja, ik woon op honderd meter van het sportpark en ken de club natuurlijk door en door. De Treffers heeft ook geïnformeerd, dus aan interesse geen gebrek. Ik ga binnenkort alles rustig op een rijtje zetten en een weloverwogen beslissing nemen. Eén ding weet ik zeker: het komt goed”, verzekert Meeuwsen, die de laatste weken een beetje kwakkelt met zijn enkel maar verwacht zondag tegen UNA inzetbaar te zijn. “De eerstkomende vier, vijf wedstrijden worden belangrijk. Daarin moeten we zorgen definitief afstand te nemen van de onderste ploegen. Dan zien we daarna tegen de teams uit de bovenste helft van de ranglijst wel verder.”

Be Sociable, Share!