Onverzettelijkheid leidt tot veiligheid

Dongen had goede zaken kunnen, Deurne deed het daadwerkelijk. In liefst 0-3 eindigde het onderlinge duel, waardoor de ploeg van Klaas Wels zich definitief in veiligheid speelde. Door de overige resultaten mag Dongen nog hoop koesteren op een vervangende periode, maar zal het in de resterende twee wedstrijden daarbij zonder Jeroen Nagel moeten doen. De topscorer werd met rood weggestuurd wegens gevaarlijk spel.

Het duel was toen overigens allang beslist. Wie de openingsfase heeft gezien, kon toen nooit bevroeden dat Deurne het potje zou uithalen. “Ondanks de instructies verzuimden we vroeg druk op de bal te zetten. Dat is tegen Dongen vragen om moeilijkheden”, wist Wels. Die problemen bleven achterwege omdat de thuisclub niet slagvaardig was in de eindfase. Uit het niets zette een fout van Timen Beijes de boel op z’n kop. De doelman liet een voorzet van Jan Kuipers los: dank u, zei Harm van der Steen: 0-1.

Powerplay

Ogenschijnlijk een tikje dat echter de kracht van een uppercut bleek te hebben voor Dongen. Jeroen van de Kerkhof frommelde uit een standaard situatie voor rust nog de 0-2 binnen en ondanks een periode die in het ijshockey powerplay genoemd zou worden, bleek Dongen in het vervolg niet in staat te doen waar het in feite allemaal om draait: een doelpunt maken. “Zij speelden het niet echt handig uit en wij trouwens ook niet. Anders hadden we met grotere cijfers kunnen winnen”, vond Van de Kerkhof. “De druk is van de ketel. Even een weekje rustig aan nu en wie weet kunnen we daarna nog stiekem meedoen in de derde periode. Als team is dit Deurne ijzersterk. Klopt, sinds de winterstop hebben we maar één keer verloren.”

Kracht en onverzettelijkheid kenmerken Deurne. “Aan het enthousiasme zal het nooit liggen”, heeft Wels na een paar weken al geconstateerd. “We moeten leren om rustiger aan de bal te worden en soms iets meer met het koppie te voetballen. Nu spelen we nog te vaak vanuit de reactie, terwijl wij het vermogen hebben om ook zelf het initiatief te nemen. Daar gaan we de komende tijden aan werken, eventueel aangevuld met een paar gerichte versterkingen.”

Be Sociable, Share!