Ontdekkingsreis

Als voetballer kan Carlo Vorstenbosch bogen op een rijk verleden. De algehele amateurtitel is de enige prijs die hij niet wist te pakken. Met de bagage als speler, maar zonder ervaring als trainer op seniorenniveau, stort Vorstenbosch (36) zich vanaf deze zomer bij De Valk als assistent van hoofdcoach Paul van der Palen in een nieuw avontuur. “Ja, het wordt een ontdekkingsjaar.”

In zijn eerste periode bij UNA maakte Vorstenbosch ooit kennis met Van der Palen. De wederzijdse klik was daar. “Paul zei me toen al dat hij me zou blijven volgen en hij heeft woord gehouden. Nadat ik had besloten om te stoppen, trok hij aan de bel. In mijn tijd bij Schijndel heb ik het diploma TC3 behaald en trainde wat jeugdteams. Dit is een ander verhaal. Aan de hand van een ervaren coach ga ik nu ondervinden hoe het bevalt als trainer van senioren. Op een hoog instapniveau.”

Samen met Brahim Youssef, de andere assistent van Van de Palen, krijgt Vorstenbosch deze dagen te maken met een heuse vuurdoop. Omdat Van der Palen nog met vakantie is, neemt het duo de honneurs waar rondom het oefenduel met Sparta Rotterdam (dinsdag, 19.00 uur). “Puur een extraatje voor de club en voor mij persoonlijk ook prettig om versneld alvast kennis te maken met de spelersgroep. Dat maakt het straks eind juli bij de start van de echte voorbereiding allemaal net wat makkelijker. Maar je moet deze wedstrijd en mijn rol daarbij niet groter maken dan die is. Uiteindelijk moeten we alleen proberen er een goed gevoel aan over te houden.”

Of het trainerswereldje bij hem past, zegt Vorstenbosch – oud-prof van PSV en Helmond Sport – het komende jaar te gaan ondervinden. “Door mijn verleden als contractspeler is de mogelijkheid daar om een versnelde vervolgcursus te doen. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat ik daar gebruik van maak. Hoe dan ook, misschien kom ik straks wel tot de conclusie dat het werken met jeugd mij meer trekt. Ontdekken en leren, daar zal het dadelijk in de praktijk op neer komen. Vooralsnog is het de bedoeling dat ik met zaken als hersteltraining of spitsentraining aan de slag ga. De eerste kennismakingen heb ik in ieder geval als zeer positief ervaren.”

Be Sociable, Share!