Onrustig

foto Robert Janzen

foto Robert Janzen

Waar het tot aan de winterstop niet op bleek te kunnen voor Venray, ondervindt de ploeg van de Udense oefenmeester Harry Blokhuis na Nieuwjaar vooral tegenwind. Venray ging in de twee duels die het speelde kopje onder en is inmiddels leider af. “Hoewel we wisten dat dit kon gebeuren, want we leefden ook een beetje boven onze stand. Belangrijker vind ik dat er op zo kort mogelijke termijn actie ondernomen wordt in de facilitaire sfeer.”

Blokhuis draait de kraan open. “Je proeft in deze dagen wat onrust in en rondom de club. Ontstaan door de twee nederlagen, maar bovenal ook door het feit dat we de selectie onvoldoende bij elkaar hebben gehad. En dan bedoel ik niet met z’n allen een potje gaan bowlen of zo, maar op constructieve wijze. Met elkaar voetbalgerelateerd bezig zijn heeft deze groep gewoon nodig. Fysiek maar ook mentaal. Voetbal is meer dan slechts een optelsom van individueel talent. Intermenselijke communicatie is ook hartstikke belangrijk. Vanaf augustus zitten we middenin dat groepsproces en juist dat is de voorbije weken vanaf januari verstoord. Hoofdzakelijk vanwege het gegeven dat we op het sportpark van Venray onvoldoende hebben kunnen doen door onvoldoende faciliteiten.”

“Venray is een begrip in de regio. Een regio die relatief gezien economisch nog goed boert ook. Maar als je dan constateert dat vele clubs in deze omgeving over een kunstgrasveld beschikken maar de sv Venray als boegbeeld niet, dan klopt er iets niet. Dat mag de politiek zich aantrekken, vind ik. Zoals ik ook vind dat er vanuit de club op bestuurlijk gebied wel iets meer concrete actie in die richting ondernomen zou mogen worden. Het werkt namelijk niet bevorderlijk als je gezien de winterse omstandigheden met regelmaat dient uit te wijken naar Gemert of zelfs Venlo om tenminste nog wat fatsoenlijke trainingsarbeid te kunnen verrichten.”

Versteegen

Voert Blokhuis dit alles als reden aan voor de mindere periode? Nee. “Een club als UNA is gewoonweg wat verder dan Venray. Die ploeg heeft met Barten, Schijvenaars en niet te vergeten Hunte een flinke kwaliteitsinjectie gehad. Maar voor een klassering in de top vier is mijn team absoluut goed genoeg. Zeker als we dat groepsgebeuren niet te vaak hoeven aan te tasten. Op dit verhaal moet hard en hoog worden ingezet, ook al begrijp ik dat dit niet vandaag op morgen kan plaatsvinden”, zegt Blokhuis, die met het oog op volgend seizoen zijn ideale plaatje al min of meer in kaart heeft. “Het streven is om de eerste 12, 13 spelers minimaal te behouden. Ik denk dat dit wel gaat lukken, ja. Met een paar gerichte versterkingen hier uit de regio kunnen we straks dan verder bouwen en volgens mij al een heel eind komen. Niek Versteegen? Fortuna Sittard maakt hem nu een beetje de kop gek. Ze nodigden hem uit voor een stageperiode bij de beloften. Wat heeft zo’n jongen daar nu aan? Kom dan met een concreter iets. Bij een goeie hoofdklasser kan hij zich beter ontwikkelen. Niek is zonder meer een talent, maar nog wel in de ruwe fase. Hij heeft ,zeg maar, nog genoeg verbeterpunten. En dan doel ik niet zozeer op zijn voetbalcapaciteiten.” De boodschap van de doorgewinterde ervaringsdeskundige is helder.  Aan intrinsieke kwaliteit geen gebrek, maar op alle fronten iets meer professionaliteit is onontbeerlijk om die doorontwikkeling ook daadwerkelijk te kunnen maken.

Be Sociable, Share!