‘Ongelofelijk dodelijk’

Bas Gosgens UDI19De boosheid is de day after alweer weg. “Het was eigenlijk ook meer teleurstelling”, vertaalt Bas Gösgens zijn gemoedstoestand meteen na de op het nippertje en in zijn ogen onnodig verloren wedstrijd (1-2) van UDI’19 tegen Venray. En ach, eigenlijk gaat de coach deze week een veel belangrijker duel aan. Dat met de leiding van de club. “Wil je als UDI stappen maken, dan zul je namelijk wat moeten doen.”

Een keurige positie in de middenmoot of misschien zelfs subtop? Volstrekt haalbare kaart volgens Gösgens. “Afgaande op de signalen willen ze echter meer bij UDI en die visie onderschrijf ik. Maar zelfs alleen maar denken aan de Topklasse is met de huidige bezetting absoluut niet realistisch. Daarover gaan we bomen met elkaar. Ik heb mijn plannen al klaar”, laat hij blijken niet alleen graag verder te willen in Uden, maar ook omhoog. “Wat zoal? Aan die vier spelers van buitenaf-regel wil ik niet tornen, maar je kunt daar wel creatiever mee omspringen. En het feit dat die vier dan per se in de as moeten spelen, is natuurlijk van de zotte. Wie dat bedacht heeft…” Met het maken van statements tracht Gösgens UDI wakker te schudden. Het gevecht aan te gaan. “Om een iets professionelere manier van denken proberen te bewerkstelligen. Deze club heeft een prima naam en uitstraling, maar er zou zoveel meer in kunnen zitten…”

Veer

Dat gevoel had de coach dus ook na Venray. De ongeslagen koploper, die volgens Gösgens niet acteerde als zodanig. “Ik vind dat je als de nummer één wel wat meer initiatieven zou mogen nemen. Zij reageerden eigenlijk alleen maar. Wat overigens hun goed recht is en de stand op de ranglijst geeft ze gelijk. Maar mijn manier zou het niet zijn.” Aan de andere kant zou Gösgens zijn eigen spelers ook een veer in het achterste kunnen steken. “Misschien was het inderdaad onze verdienste dat zij zo voetbalden. Het was ook onze insteek om redelijk vroeg druk te zetten. Dat plan voerden we heel behoorlijk uit tegen een elftal dat fysiek sterk is en uitgekookt. Op een gegeven moment dacht ik dat we op 1-1 afstevenden en daar had ik vrede mee gehad.”

Totdat knullig balverlies een vlijmscherpe counter inleidde. “En dan is Venray ongelofelijk dodelijk. Dat was een fout van die jongen, maar dat is hem inmiddels al wel heel erg duidelijk gemaakt. Nog meer inpeperen heeft geen zin. Anwar Tuithof is een talentvolle speler, zeg maar een straatvoetballer op het veld. Die af en toe nog moet leren te doseren. Ik vermoed dat hij dit niet snel nog een keer zal doen, nee…”

Be Sociable, Share!