(On)duidelijkheid

foto Robert Janzen

Hoofdklasser UDI’19/Beter Bed voert momenteel een harde strijd om onderin weg te blijven. In dat kader was de 1-2 bij OJC Rosmalen uiterst welkom. Achter de schermen voert de technische leiding van de Udense club onderhandelingen met kandidaat-spelers met het oog op volgend seizoen. Dat UDI nog niet definitief kan zeggen dat het ook straks op minimaal het huidige niveau zal acteren, frustreert die besprekingen enigszins. “Degenen met wie wij spraken, bleken daar zeer gevoelig voor”, bekent Theo van den Dungen, oud-keeper van de hoofdmacht en sinds twee jaar technisch manager.

Halverwege maart zijn een aantal zaken inmiddels duidelijk en eigenlijk ook weer niet. Definitief is dat Tom van de Molen, Patrick Kremers en Tim Wolf na de zomer geen deel zullen uitmaken van de eerste selectie. Van de Molen gaf aan te willen spelen en dat kan in het tweede elftal. Kremers kiest voor zijn gezin en Wolf komt niet terug op zijn eerdere standpunt en houdt het voetbal voor gezien. “In principe hebben we het hier over breedtespelers. Met tachtig tot negentig procent van de huidige selectie hebben we overeenkomst bereikt of gaan dat bereiken voor volgend seizoen. Onze twee spitsen horen daar helaas nog niet bij. Ja, ik bedoel Tim Strijbosch en Sam Wassenberg. Die vinden het te vroeg om nu al toe te zeggen. Dat is hun goed recht, maar aan de andere kant gaan wij natuurlijk niet zitten afwachten. Wij willen straks in mei niet voor het blok gezet worden. Maar wij hopen dat ze blijven, laat dat duidelijk zijn.” Het is een publiek geheim dat beide spelers eerst willen weten wie er straks bij gaan komen en dat zij daarnaast minimaal in de hoofdklasse willen spelen.

Even los van dit duo mikt UDI op de komst van twee ervaren spelers in de as. “Iemand voor de nummer tien positie en een speler die met de punt naar achteren op het middenveld kan spelen. Voor die laatste plek willen wij echt iemand hebben die een verlengstuk van de trainer in het veld is, een leiderstype met naast voetballende- ook verbale kwaliteiten. Daarvoor hebben we in eerste instantie hoog ingezet en gesproken met spelers uit de categorie Topklasse-onderkant Jupiler League. Helaas is daar concreet niets uitgekomen. Nu zijn gesprekken gaande met spelers die hun sporen op hoofdklassenniveau al verdiend hebben en de potentie hebben om ook een trapje hoger van waarde te kunnen zijn.”

Van den Dungen zegt te genieten van deze fases in het voetbalseizoen. “Bij mijn aanstelling hebben wij als technische mensen de doelstelling neergelegd om binnen vijf jaar naar de Topklasse te promoveren en daar dan te willen blijven. Ook op bestuurlijk niveau vindt dit streven een steeds breder draagvlak. De insteek is en zal blijven dat de Udense inbreng in de selectie zwaar de boventoon voert. Wat dat aangaat is het goed om te constateren dat er vanuit de jeugd veel talent aan zit te komen. Budgettair moeten we momenteel creatief zijn om het te besteden bedrag op hetzelfde peil te houden ten opzichte van verleden jaar. Maar geld is ook niet het belangrijkst, vinden wij. Spelers moeten bereid zijn om graag voor UDI te spelen.”

Be Sociable, Share!