Ondermaats

foto Robert Janzen

Met één puntje uit de laatste vier duels mag gesproken worden van een dip bij Venray. Ruud Verhappen, afgelopen zomer overgekomen van Schijndel, kan niet anders dan beamen dat ‘de klad er momenteel enigszins in zit’, zoals hij het zelf omschrijft. “Maar het is niet iets van structurele aard. Dat kan namelijk niet als je de kwaliteit van onze selectie bekijkt”, vindt de verdediger.

Zondag tegen Blauw Geel’38 ging de ploeg van Bert Ruijsch er met 0-3 af. “Vooropgesteld, dat is een aardige ploeg. Maar ik vond de uitslag wel geflatteerd. In deze wedstrijd kwam eigenlijk naar voren wat er nu aan de hand is. Aan de ene kant geven we de goals te makkelijk weg. Geen kwestie van een slechte organisatie of een tactisch probleem, nee, puur een gevolg van individuele fouten. Anderzijds hebben wij heel veel kansen nodig om zelf een goal te maken. In dit geval lukte dat zelfs helemaal niet.”

Indicatie

Hamvraag is dan hoe de ommekeer te bewerkstelligen. “Ik wil me niet achter de arbitrage verschuilen, maar in alle realiteit mag je stellen dat we een paar keer erg ongelukkig zijn geweest wat dat betreft. Twee keer rood tegen Groene Ster en Deurne, twee keer dubieus. Ondanks dat hielden we ons in die duels wel staande en kregen per saldo eigenlijk te weinig. Dat is toch ook een indicatie van onze kracht. Nee, van paniek is geen sprake, al moet deze situatie natuurlijk niet te lang aanhouden.”

Programma-afhankelijk

Eerst Meerssen uit en daarna Nuenen thuis. De rest van het programma kan Verhappen zo snel niet opsommen, maar dat vindt hij ook niet zo interessant. “Een revival is voor dit Venray niet programma-afhankelijk. Het ligt vooral aan ons zelf. Na een aardige start spelen we nu onder ons niveau en dat moet veranderen. Een overwinning is welkom, uiteraard, maar ik denk niet dat we die expliciet nodig hebben om op basis daarvan weer het juiste spoor te vinden. Proces of niet, Venray heeft een groep met volwassen spelers en het wordt tijd dat we daar naar gaan handelen. Want dat het erin zit, is voor mij duidelijk.”

Be Sociable, Share!