Onderkant Hoofdklasse

Jeroen vd KerkhofWaar Jan Kuipers niet zwichtte voor de lokroepen van UDI’19, gaat Jeroen van de Kerkhof Deurne na dit seizoen verlaten. De 31-jarige spits voetbalt straks voor Herentals, uitkomend in de Belgische Eerste Provinciale. “Nu ik het nog kan, ook privé, vond ik dat ik deze uitdaging aan moest gaan. Enig minpuntje is eigenlijk het aantal kilometers, 85 stuks enkele reis.”

Maar ach, Herentals traint wekelijks twee keer. “Dus dat valt eigenlijk ook wel mee. Klopt, ik was van plan om, nadat ik weer bij Deurne was beland, daar af te sluiten. Had en heb het daar goed naar de zin, maar dit kwam onverwacht op mijn pad. Ik heb Herentals inmiddels een paar keer zien spelen en ook prima gesprekken gehad. Onder meer met trainer Luc Beyens, de oud-speler van Club Brugge en international ook. Herentals voetbalt niet zoals gebruikelijk in het Belgische. Nee, zij spelen 4-3-3 met aanvallende intenties waarbij voor mij een rol als centrumspits in het verschiet ligt. Het totale plaatje ziet er gewoon goed uit. Financieel ook, ja.”

Beker

“Herentals is een jaar of tien geleden als tweedeklasser failliet gegaan en wil via de weg van de  geleidelijkheid weer terug omhoog. Ze spelen in een leuk stadionnetje en ze trekken gemiddeld dik 500 toeschouwers per wedstrijd. Het niveau? Vergelijkbaar met de onderkant van de Hoofdklasse. Dat moet dus beter”, lacht de boomlange targetman, die verzekert met Deurne goed te willen afsluiten. “We hebben nog wat puntjes nodig en zie ons die ook wel halen. We spelen de laatste tijd veel gelijk, dat levert niet al teveel op. Maar ik zie wel degelijk groei in ons spel. Dat moet zich gaan uitbetalen. En niet te vergeten de districtsbeker, hè. Winst op UDI 2 betekent deelname aan de KNVB-beker. Dat zou alvast heel mooi zijn..”

Update: uitslag UDI’19 2-Deurne 0-3

Be Sociable, Share!