Omgekeerde werelden

Met drie treffers waarvan één beauty was Thijs van der Velden zonder twijfel de man van de wedstrijd. Zijn realistische analyse na het duel met Baronie gaf dat feit nog meer cachet. “Voor rust werden wij overlopen door Baronie. Toen zij de 1-2 maakten, dacht ik: dit gaat nog moeilijk worden.” Een tactische omzetting bij OJC Rosmalen zorgde er echter voor dat de voorsprong niet meer in gevaar kwam.

Eigenlijk was Baronie tegen OJC het toonbeeld van een wedstrijd tussen een team dat worstelt en een team dat de wind in de rug heeft. “Het was een schitterende goal, hoor. Maar ik denk dat hij die wellicht nooit meer zal maken”, verzuchtte Jack Sweres, de coach van de thuisclub. Met de rug naar de goal, randje zestien, nam Van der Velden de bal vanuit de draai op zijn pantoffel. “Ik raakte hem perfect. Die gaat erin, dat voelde ik.” Zijnetje verre hoek: 0-1 voor OJC. Er waren amper drie minuten gespeeld.

Met een scherp aangesneden vrije trap vanaf de zijkant die op de paal belandde, zette Van der Velden de maat voor het vervolg. Vooral wat hemzelf betreft. “Ik speelde de laatste tijd wat minder. Die balvastheid is altijd een aandachtspunt geweest voor mij, maar in deze wedstrijd liep het als een trein, ja.” Ook tijdens de fase waarin OJC werd teruggedrongen, was Van der Velden een kwelling voor de Bredase verdedigers met dreiging in de diepte én zijn rol als aanspeelpunt. Niet geheel toevallig stond hij op de goede plaats na een mislukt schot van Koen Bollen. “Ik vermoedde buitenspel, maar okay, hij vlagde niet.”

Recept

Via Frits Paap kreeg Baronie nadien de terechte aansluitingstreffer, maar de verwachte stormloop na rust bleef uit. “We speelden toen in een kommetje in plaats van een ruit. Dat bleek het juiste recept, want vanaf toen zijn we niet echt meer in gevaar geweest”, vond Van der Velden, die vanaf de stip voor 1-3 zorgde. Typerender kon haast niet, de manier waarop die penalty tot stand kwam. Benny Kerstens tikte Rene Geerts in een soort van kruisbeweging echt onbewust aan. “En nu ben ik hem kwijt voor volgende week. Dat kan er ook nog wel bij”, zei Sweres, wiens ploeg het bleef proberen tot de allerlaatste snik. Maar verder dan een eretreffer (2-4) leidde het niet. “Over de instelling heb ik nooit te klagen, maar het blijkt dat presteren onder druk niet voor iedereen is weggelegd.”

Voor OJC kan het nu al niet meer stuk. “Het linkerrijtje is na vanavond definitief en er liggen kansen op meer”, doelde Van der Velden op de resterende duels met EHC, DESK (uit) en Dijkse Boys.  “Ook persoonlijk heb ik mijn doelstelling met vijftien doelpunten alvast bereikt.” In contrast met het mogen van OJC staat het moeten van Baronie. Op bezoek bij Venray en De Valk, de rechtstreekse concurrenten en Gemert thuis. “Ondanks alles moeten we maar positief proberen te blijven. Al lijkt het er wel op dat onze tegenstanders steeds sterker worden en wij juist minder..”

Be Sociable, Share!