OJC strikt keeper Smit

Hoewel hij wist dat boegbeeld Erik Makaay onbetwist was, koos Dennis Smit twee jaar geleden toch voor De Treffers. “Als een club met zo’n naam je vraagt, dan ga je”, vindt de 28-jarige doelman uit Druten. De magie van de grootsheid is inmiddels een beetje verdwenen bij Smit. En bovendien, het kriebelt, hij wil weer wekelijks spelen. Daarom ging Smit deze keer wel in op een aanbod van OJC Rosmalen. “Ik ben gehaald als eerste keeper, dat lijkt me duidelijk.”

Smit was begin januari behoorlijk teleurgesteld toen coach Johan de Kock zonder pardon voor Erik Makaay koos toen die was hersteld van de gevolgen van een auto-ongeluk. “Ik had toch zeven wedstrijden goed gespeeld, waaronder duels met Achilles’29, JVC Cuijk en AFC. Ik begrijp de status van Makaay wel en heb trouwens nog steeds een prima band met hem. Maar de abrupte verbanning naar de bank deed toch pijn. Ik had geproefd van het niveau en dat smaakte naar meer. OJC had zich al eens eerder gemeld, maar nu werd het concreet. Ik ben toe aan deze stap. Af en toe een wedstrijdje doordeweeks met het zogenaamde onder 23-team geeft onvoldoende bevrediging.”

Met Smit heeft OJC niet zomaar een doelman binnengehaald. Als 14-jarige stond hij al onder de lat bij SCP en twee jaar later pikte NEC hem op in Puiflijk. Smit reikte in Nijmegen tot aan de bank van het eerste elftal. “Totdat Johan Neeskens kwam. Die haalde Moeliker als derde doelman en dat was voor mij het sein om elders te kijken. Tussendoor was er overigens ook sprake van een overgang naar PSV. Scout Willy van der Kuijlen zag het in mij zitten, maar uiteindelijk ketste ook dat verhaal af.” Via SCP, waar Smit naar eigen zeggen het dorpsgevoel weer terug wilde krijgen, en SC Bemmel belandde hij in Groesbeek. “De spelers reageerden niet verrast op mijn aanstaande vertrek, die zagen het een beetje aankomen. En eigenlijk ook van hogerhand konden ze mijn beslissing wel begrijpen.”

Be Sociable, Share!