‘OJC scoort altijd’

Na Venray krijgt OJC Rosmalen zondag opnieuw met een zwaargewicht te maken. “Gemert is een goeie ploeg, die de oplossingen in het voetballende gedeelte zoekt. Juist daarin zie ik   mogelijkheden voor ons”, bekent Dennis Dekkers. De coach kan geen beroep doen op Dennis Smit (foto). De doelman blijkt bij Venray (3-1 verlies) een scheur in een sleutelbeen te hebben opgelopen en ligt er een aantal weken uit.

“Dennis heeft dat duel gewoon uitgespeeld, maar kreeg nadien last. Hij kon niet slapen van de pijn en besloot er maandagochtend naar te laten kijken. Een tegenvaller, op de eerste plaats voor hemzelf. Aan de andere kant hebben we met Bjorn Kuis een volwaardige tweede keeper en die mag het nu laten zien”, aldus Dekkers, die verwacht dat Yvo van Engelen na liesklachten weer aansluit bij de groep. “Daar ben ik blij mee. Yvo maakte in de voorbereiding een zeer gedreven indruk en voegt ook opbouwend iets toe.”

Van goeden huize

“Plan van aanpak? Als je het niet erg vindt, ga ik niet teveel vertellen over de manier waarop wij Gemert willen bestrijden. Ik ben tevreden over de organisatie zoals die nu staat bij ons. Tegenstanders moeten van goeden huize komen om via veldspel te verrassen. Venray met spelers als Freek Thoone en Bas Smulders heeft gemiddeld meer individuele kwaliteit lopen en dan kun je zoals zondag weleens geklopt worden. Gemert heeft dat ook. OJC stelt daar teamdiscipline tegenover en daarnaast het gegeven dat wij vrijwel altijd scoren.”

De loodzware openingsduels gaan OJC volgens Dekkers als hij met een mogelijke nul uit twee geconfronteerd wordt hoe dan ook niet in verwarring brengen. “Vanuit de underdogpositie naar boven kijken is door de jaren heen de grootste kracht van OJC gebleken en dat zal dit jaar niet anders zijn. Gevalletjes zoals met Smit zijn overmacht, maar wij beschikken ook nu over een fitte en brede selectie, die weet wat op dit niveau nodig is om punten te halen en niet snel in paniek raakt. Daarom kijken wij vooral naar de langere termijn.”

Be Sociable, Share!