Klassenperiodetitel doel OJC

OJC Rosmalen kan zich voor de tweede keer op rij kwalificeren voor de nacompetitie. “Je heb hogere wiskunde nodig om de eventuele mitsen en maren te ontleden, maar ik ga ervan uit dat wij bij winst zeker zijn”, zegt Dennis Dekkers in de aanloop naar het duel met Dijkse Boys. “Ondanks de prima serie van die ploeg en de must die ook bij hen geldt, schat ik onze winstkansen hoger in.”

Dat mag de coach doen op basis van de kwaliteiten en vooral de flow waarin OJC verkeert. Dertig punten uit de laatste veertien duels zijn cijfers die staan. “We zetten vooraf in op meer stabiliteit en dat is er zonder meer uit gekomen. Dat is de grootste winst ten opzichte van vorig seizoen, waarin we de nacompetitie echt als een toetje zagen. Nu is het de kroon op het werk en zullen we die duels ingaan om de halve finale te bereiken.”

“Maar goed, inderdaad eerst winnen. Vermoedelijk hebben we beiden niets aan een gelijkspel, een beetje Heerenveen-Feyenoord, ha, ha.” Voor aanvang van het duel neemt OJC overigens op een officiële manier afscheid van Nicky Scheepens (stopt), Fred van Schaik (nog niet bekend) en Farley Kromodikoro (DESK).  “Nicky neemt de rol over van Nico Koningstein op dinsdag- en donderdagavond. Nico blijft wel gewoon mijn eerste assistent, maar kan vanwege heupproblemen op het veld geen bijdrage meer leveren. Dat is op deze manier mooi opgelost, stelt Nicky ook in staat om de afbouwfase in te zetten.”

Topklasse

Ondanks de wil om klassenperiodekampioen te worden, heeft Dekkers zich eigenlijk nog geen moment bezig gehouden met de Topklasse. “In alle redelijkheid mag je jezelf afvragen of je daar iets te zoeken hebt als OJC zijnde. Zie Gemert vorig jaar, zie UNA dit seizoen. Waren met afstand de besten in de Hoofdklasse, maar kijk naar de standen. Aan de andere kant zullen we het niet nalaten de kans te grijpen als die zich voor doet.”

Be Sociable, Share!