Nuttige gesprekken

Met twee ruime overwinningen op rij mag Pierre van den Eeden niet klagen en dat doet-ie dan ook niet. Hoewel, misschien toch een klein beetje. “Er zit zoveel rek in deze selectie. Soms heb ik de indruk dat de spelers dit zelf niet beseffen. Kijkend naar de langere termijn vind ik dat Nuenen volwassener moet worden. Op dat proces leg ik nu de nadruk.”

Enerzijds een delicaat proces, want het frisse en fruitige aan het spel van Nuenen mag niet lijden onder de bewustwordingsstrategie van Van den Eeden. “Dat jeugdig elan is ook een kracht, zonder meer. Maar soms lijkt het tijdens de positiespelen op de training wel of je naar de F’-jes kijkt. Iedereen wil de bal en het loopt allemaal door elkaar. Dan zet ik het spel stil en leg uit dat zaken als veldbezetting en organisatie steeds belangrijker worden naarmate je hoger komt.”

Luxeprobleem

In kleine onderonsjes en nadien in grote groepsgesprekken probeert Van den Eeden met zijn staf de juiste snaren te raken. “Momenteel praten we misschien over een luxeprobleem, want we doen lekker mee als debutant. Waar maak je jezelf druk om, denken sommigen misschien. Maar je moet ook verder kijken dan de dag van vandaag. Vorig seizoen hadden we moeite met scoren en toen hebben we veel geïnvesteerd in het afwerken. Focussen op die ballen tussen de palen. Nu lijkt dat zijn vruchten af te werpen, want de goals vliegen er bij wijze van spreken als vanzelf in.”

“En zo moeten we in deze fase tijd en energie steken in een iets zakelijkere benadering. Zodat we volgend seizoen wellicht echt mee kunnen doen om de prijzen. Ja, de spelers staan zeker open voor onze opvattingen. Ze sputteren niet als ik zeg of ik teveel vraag. Ik vind dat we nuttige gesprekken hebben. Ik weet dat deze aanpassingen niet vanaf de ene op de andere dag gaan werken. Maar ook dat je er niet vroeg genoeg mee kunt beginnen. Met dat ene doel voor ogen: completer worden.”

Be Sociable, Share!